Nieuws

  • bidprentencollectie Willem Depla
24 mei 2016

De stad zet Willem Depla in de bloemetjes op 17 juni. Willem Depla heeft een unieke bidprentencollectie aan de stad geschonken en hiervoor zijn we hem heel dankbaar. De huldiging start om 19 uur in het stadhuis Roeselare in zaal Rolarius (Conferentiezaal). Iedereen is van harte welkom.

19 mei 2016

Burgers hoeven niet langer naar het stadhuis voor de aanvraag voor aanleg of aanpassing van het voetpad voor hun eigendom. Dat kan nu via een digitaal aanvraagformulier. Een nieuw product in ons digitaal loket.

17 mei 2016

Wegens groot succes wordt een extra opleiding reanimatie en AED georganiseerd op donderdag 2 juni van 19 u. – 22 u. in zaal Rolarius van het stadhuis.

Deze opleiding kadert binnen het project ‘Roeselare Hartveilige stad’ en wordt verzorgd door het Rode Kruis Vlaanderen.

17 mei 2016

Ook dit jaar slaan de preventiedienst van de politiezone RIHO, de brandweer en de dienst gemeenschapswachten, onder de noemer Preventie in je wijk, hun tenten op in enkele Roeselaarse wijken

17 mei 2016

In de Week van de Opvoeding (16-23 mei) wordt het Huis van het Kind Roeselare voorgesteld aan ouders en opvoedingsverantwoordelijken.

13 mei 2016

Op zaterdag 28 mei vindt er op De Munt van 13 u. tot 18 u. een fietsshoppingzaterdag plaats. Parkeer jouw fiets in de bewaakte fietsstalling en win mooie prijzen!

Je kan er jouw fiets gratis laten labelen en tevens geniet de fiets een kleine onderhoudsbeurt.

11 mei 2016

Samen studeren is een trend die al een tijdje bestaat. Vorig jaar vonden heel wat studenten de weg naar Arhus. Ze werden er met open armen verwelkomd en vertroeteld.

10 mei 2016

 

Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Dan kan je iedere werkdag terecht in een belastingkantoor naar keuze. In Roeselare vind je het kantoor aan de Ronde Kom.

  • Projectvereniging BIE - project kermis
4 mei 2016

KERMIS IS CULTUREEL ERFGOED
Mooi uitgedost, vaak in nieuwe kleren, werd er in familieverband op krijt geschoten, aan de flosj getrokken, oliebollen, suikerspin of pomme d’ amour gegeten, ….

2 mei 2016

Onze klant, een 18 leden tellende Roeselaarse reuzenfamilie, staat sinds jaren mooi maar eenzaam te wezen in het magazijn van de technische diensten aan de Hoogleedsesteenweg te Roeselare. De familie wil graag mee de stad doen bruisen door af en toe eens in het straatbeeld te verschijnen.

2 mei 2016

Met Roeselare B(l)oeit pakt de stad de leegstand binnen en buiten het kernwinkelgebied aan en werden eind 2015 een aantal subsidies voorgesteld onder andere voor nieuwe handelszaken in het kernwinkelgebied.

  • logo west-vlaanderens mooiste
28 april 2016

Jouw bedrijfsnaam en logo linken aan event met een positief imago en goede uitstraling is een efficiënte vorm van communicatie en marketing voor jouw bedrijf.

Het fietsevent West-Vlaanderens Mooiste, van 25 tot en met 28 augustus, bied je heel wat interessante mogelijkheden.

  • affiche green line
26 april 2016

The Green Line, hedendaagse kunst uit het M HKA op visite van 5 mei tot 19 juni

Vanuit de Directeurswoning waaiert kunst langs een denkbeeldige groene lijn doorheen de stad: van ARhus over het de Coninckplein en van de Moermanparking tot aan het Stationsplein.

13 april 2016

Het TRAX festival is al 5 jaar een muzikale waarde in onze stad.
Ook jouw bedrijf kan mee deel uit maken van dit succesverhaal door in te stappen in één van de voorgestelde sponsorformules.