Nieuws

7 oktober 2015

Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober vindt het project 'Schuins Marcheren' plaats in de Scharestraat.

6 oktober 2015

De Pauwstraat is een smalle straat waar het tweerichtingsverkeer zonder meer moeilijk verloopt. Daardoor moeten auto’s en vrachtwagens vaak in de zachte berm uitwijken, met soms zware beschadiging als gevolg.

6 oktober 2015

De fiets- en voetgangersverbinding tussen het Stationsplein en de rotonde aan de brandweer wordt heraangelegd. Het nieuwe pad wordt niet alleen breder en comfortabeler, maar vooral veiliger voor fietser en voetganger.

6 oktober 2015

Waar veel mensen samenkomen, is er meer kans op een slachtoffer van hartfalen. Een AED kan overlevingskansen na een hartstilstand vergroten, daarom hangt op een aantal strategische plaatsen zo’n toestel.

6 oktober 2015

Straks staan weer paraat: de bladkorven voor de bladeren van bomen op groenzones, langs de straat, in parken en op pleintjes.

30 september 2015

De vluchtelingencrisis van afgelopen weken en maanden stelde ook de lokale overheden op de proef. Stad Roeselare wilde adequaat en gepast reageren op dit menselijk drama. Het Stadsbestuur besliste dan ook om extra inspanningen te doen voor de vluchtelingen.

30 september 2015

Op zaterdag 3 oktober starten de inschrijvingen voor activiteiten in de herfst,- kerst- en krokusvakantie. Er kan ingeschreven worden vanaf 9 u.

1 oktober 2015

De Lijn brengt een nieuwe handige online kaart uit die het duurzame vervoersaanbod in Roeselare bundelt. De lancering gaat gepaard met enkele leuke en budgetvriendelijke aanbiedingen. Vanaf 1 oktober is een duurzaam vervoersmiddel proberen tijdelijk extra voordelig. 

15 september 2015

Elisa Cossey, jonge fotografe uit Roeselare stelt tentoon in het onthaal van de Jeugddienst. Iedereen kan deze tentoonstelling nog tot eind oktober gratis bezoeken.

11 september 2015

Zondag 27 september 13.30 - 17.30 uur - Fietser zkt tuin.

Fietsroute langs verschillende stadslandbouwprojecten, een tuin, het Welzijnshuis.