Nieuws

27 mei 2015

De  ‘Wedstrijd Rookvrije Klassen’ moedigt leerlingen uit de eerste graad van het secundair
onderwijs aan om niet te roken of hen te helpen om te stoppen met roken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de vroege adolescentie (12 -14 jaar) de periode is waarin jongeren beginnen met roken.

5 mei 2015

 

Medewerkers van de Federale Overheidsdienst Financiën helpen met het invullen van een correcte aangifte tijdens zitdagen in het stadhuis van Roeselare, Botermarkt 2.

5 mei 2015

 

Op 20 en 21 juni komt de uniekste boetiek van het land naar Roeselare. Boetiek Uniek strijkt neer op De Munt waardoor het plein verandert in een uniek dorp vol kraampjes met zelfgemaakte en duurzame spullen.

28 april 2015

Verenigingen of personen kunnen de titel ‘Cultureel Ambassadeur van Roeselare’ krijgen omwille van hun culturele prestaties waardoor ze ook buiten de stadsgrenzen erkenning genieten en een betekenisvolle meerwaarde bieden voor het algemene kunst- en cultuurlandschap.

  • Campagnebeeld Boetiek Uniek
27 april 2015

Op 20 en 21 juni komt de uniekste boetiek van het land weer naar Roeselare. Deze keer strijkt Boetiek Uniek neer op de Batjes.

  • Campagnebeeld subsidiewijzer
27 april 2015

Voortaan zijn een aantal nieuwe subsidiereglementen van kracht. Daarmee komt het stadsbestuur tegemoet aan de vraag naar meer duidelijkheid, eenheid, logistieke ondersteuning en het vooropstellen van kwaliteit bij de toekenning van subsidies aan: 

  • ambacht in de kijker
23 april 2015

Via de wedstrijd 'Ambacht in de kijker' worden kwaliteitsvolle ambachtsmannen en –vrouwen beloond, wordt de ambachtelijke sector bij het grote publiek bekend gemaakt en worden jongeren warm gemaakt voor deze beroepen.

  • Vlaanderen Manager
23 april 2015

In het magazine Vlaanderen Manager verscheen een intervieuw met schepen Kris Declercq en Burgemeester Luc Martens omtrent onze shoppingstad.

Lees hier het volledige artikel.

  • met belgerinkel naar de winkel
23 april 2015

Zaterdag 25 april trappen we opnieuw de actie 'Met Belgerinkel Naar De Winkel' op gang.

Handelaars kunnen zich nog steeds inschrijven .

 

16 april 2015

Eind augustus opent TRAX, Beversesteenweg 67 A, haar deuren. Verenigingen en organisaties krijgen de kans om de site te ontdekken tijdens één van de kijkdagen in mei.

  • Mobiele fitnesstoestellen reizen door Roeselaarse wijken.
16 april 2015

Van april tot september trekt een mobiele beweegtuin door de stad om inwoners aan te sporen meer te bewegen. Er zijn 5 fitnesstoestellen waarmee je je hele lichaam kan trainen: armen, benen, schouders, romp- en buikspieren. Je verbetert je kracht, uithouding of lenigheid naar hartenlust.