Nieuws

25 augustus 2016

Omwile van Roeselare kermis zullen de marktkramen, die normaal op de pleinen staan, dinsdag 30 augustus in de Ooststraat en Sint Alfonsusstraat opgesteld staan.

23 augustus 2016

Naar aanleiding van de hoge temperaturen en de verwachte hoge ozonconcentraties wordt de waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan geactiveerd. Deze fase start op woensdag 24 augustus 2016 en loopt tot zondag 28 augustus 2016.

26 augustus 2016

Zomervakantie 2016 loopt ten einde. Dagelijks mochten we heel wat blije kindergezichtjes verwelkomen. We kijken dan ook met een glimlach terug naar alweer een geslaage vakantiewerking-editie!

Het vakantieaanbod

22 augustus 2016

De gemeenten Kortemark, Torhout, Hooglede, Lichtervelde en Staden hebben gezamenlijk initiatief genomen om het doorgaande, zwaar vervoer uit hun kernen te weren. Binnen de maas N35-N32-R32-N36 wordt een tonnageverbod ingevoerd dat kenbaar zal worden gemaakt door een zonebord.

17 augustus 2016

Om het culturele leven in Roeselare aan te moedigen reikt het stadsbestuur jaarlijks een Cultuurtrofee en Eretekens voor Cultuurverdienste uit.

17 augustus 2016

Door het warme weer lopen de asfalteringswerken in de Graankaai vertraging op. Daardoor kan de belijning pas maandag 29 augustus afgewerkt worden. De Graankaai gaat bijgevolg maar open voor het verkeer maandagavond 29 augustus.

Oorspronkelijk bericht

17 augustus 2016

De oude stedelijke begraafplaats verandert stukje bij beetje in een parkbegraafplaats. De werken van fase 4 zijn onlangs gestart.

17 augustus 2016

Het nieuwe schooljaar is voor de Poststraat ook de start van een nieuwe verkeersregeling waarbij de verkeersveiligheid van de schoolomgeving op de eerste plaats komt.

8 augustus 2016

Binnenkort maakt jouw kind misschien de overstap naar het secundair onderwijs? Een grote verandering, en soms betekent dat voor je kind ook een grotere verplaatsing om op school te geraken. Misschien heeft je zoon of dochter na de grote vakantie zelfs de bus nodig om naar school te gaan?

3 augustus 2016

Om de parkeerdruk in de Krekelstraat en enkele aanpalende straten te verlichten, geldt daar vanaf volgende maand blauwe zone

Vanaf 1 september is blauwe zone van toepassing in de

2 augustus 2016

De wekelijkse dinsdagmarkt is voor veel mensen een niet te missen uitstap. Waar kunnen mensen elkaar immers zo spontaan ontmoeten als tijdens een uitstapje naar de markt? De marktkramers toveren elke week de marktpleinen om tot één grote buurtwinkel.

26 juli 2016

Om werken uit te voeren aan het spoorviaduct over de Ardooisesteenweg, wordt de fietsenstalling die er huist, van 1 t/m 31 augustus afgesloten. Ook de bushalte voor de stadsbuslijnen verhuist. Zij krijgt tijdelijk een plek voor de Lijnwinkel op het busplein.

19 juli 2016

Enkele wegenwerken starten of hervatten direct na het bouwverlof. Hieronder vind je een beknopte stand van zaken; uitgebreidere info is te vinden op Roeselare Bereikbaar: