3ma

Thema: 1.8.4.0.0 

3MA is een uitzonderlijk project rond drie Afrikaanse muzikale tradities, drie excellente muzikanten uit Mali, Madagaskar en Marokko en het instrument dat symbool staat voor hun land. Samen doorkruisen ze het Afrikaanse continent.

In Marokko geldt Driss El Maloumi als één van de bekendste virtuozen op de ud (Arabische luit). Ballaké Sissoko stamt uit een dynastie van griots uit Mali en bespeelt de kora (harpluit). In Madagaskar wordt Rajery de prins van de valiha (cilindervormige harp uit bamboe) genoemd.
Opvallend is dat de drie tradities moeiteloos versmelten tot een wondermooie synthese. Het heldere getwinkel van kora en valiha en de rollende, licht omfloerste klank van de ud lijken voor elkaar geschapen. Met de subtiele invloed van jazz en ruimte voor bezielde improvisaties, is het resultaat even verrassend als adembenemend.

Hun debuutplaat, die ze in 2009 presenteerden in De Spil, bekleedde de eerste plaats op de European World Music Charts, kreeg onder meer **** van De Morgen en was één van dé wereldmuzieksensaties dat jaar.

In november 2017 brengt 3MA de langverwachte opvolger ‘Anarouz’ uit.

 

Waar
De Spil
H. Spilleboutdreef 1 , 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Cultuurcentrum De Spil
Prijs
€ 17,0
Reservatie
despil.ticketmatic.com/addevent.php?a...
Telefoonnummer: 051/265700
Contact
info@despil.be
Thema
  • 1.8.4.0.0 
Links