Annulatie // Jakob Bro Trio Feat. Mark Turner

Thema: Jazz en blues

De Deense gitarist Jakob Bro brak internationaal door in 2009 met zijn sferische en melancholische composities. Heel wat fel geprezen albums en topsamenwerkingen later, stelt Jakob Brio Trio z’n jongste plaat ‘Bay of Rainbows’ voor in De Spil.
Contrabassist Thomas Morgan en subtiel meesterdrummer Joey Baron vormen samen met Jakob Bro een trio hors categorie. Internationaal op de voorgrond sinds het album ‘Balladeering’ (2009), bevestigden ze hun status als hedendaagse jazzgrootheden met ‘Gefion’ (2015) en ‘Stream’ (2016).

Eigentijds, maar nog steeds geworteld in de jazztraditie en met een fascinerende en experimentele lyriek, bespeelt Jakob Bro Trio zijn publiek. Met de nieuwste plaat ‘Bay of Rainbows’, op het gerenommeerde ECM-label, verfijnt Bro zijn signatuur nog verder, met een diepe nadruk op melodie, klank en interactie.

Op deze nieuwe datum vervoegt Mark Turner het trio. De saxofonist geldt als een van de meest invloedrijke van zijn generatie. Zowel op het podium als in de studio duikt hij op aan de zijde van andere jazzgiganten zoals Stefano Bollani, Lee Konitz, Dave Holland en Brad Mehldau. Inmiddels heeft Mark Turner al een tiental albums uit op eigen naam, waarvan de laatste releases – net als Jakob Bro – op ECM.

‘Muziek van zo’n emotionele impact en klasse mag eindeloos duren. Het trio is momenteel op een (…) bijna ongeëvenaarde hoogte beland. Wat een muzikale magie spat er van deze mannen af en
wat heeft hun muziek alles wat tot verwondering leidt. Magische klasse en een ronduit legendarisch optreden
.’ Writteninmusic

Waar
De Spil
H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Cultuurcentrum De Spil
Prijs
€ 16,0 Basistarief: 16,00 €; Abonnementsprijs: 14,00 €
Reservatie
apps.ticketmatic.com/widgets/cc_de_sp...
Contact
info@despil.be
Telefoonnummer: 051/265700
Thema
  • Jazz en blues
Trefwoorden
feestvandefolk
Links
x
Kan ik je helpen?