Annulatie // Norayr Kartashyan & Menua

Thema: Folk en wereldmuziek

De Armeense muzikant Norayr Kartashyan wordt wereldwijd beschouwd als een meester op traditionele blaasinstrumenten. Met de band Menua verklankt hij de Armeense volksmuziek: tijdloos, delicaat en vol warmte!

Armenië, op het kruispunt tussen West en Oost, kent een eeuwenoude culturele rijkdom. Norayr Kartashyan, één van de hoogtepunten van het showcasefestival WOMEX 2018, specialiseert zich in deze traditionele muziek en vertaalt ze naar vandaag. Hij bekwaamde zich op de duduk (een dubbelrieten blaasinstrument) en verdiepte zich in andere traditionele blaasinstrumenten zoals blul, shvi (fluiten), zurna (dubbelrieten trompet), pku (klarinet) en parkapzuk (doedelzak).


Met het sextet Menua blaast hij - letterlijk- een nieuwe wind door Armeense traditionals, door middel van prachtige verfijnde en expressieve arrangementen uitgevoerd op oude en zelf ontworpen nieuwe instrumenten. Norayr Kartashyans composities zijn zachte en fragiele interpretaties van Armeense muziek op het platteland, doordrenkt van melancholie en schoonheid. 

Waar
De Spil
H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Cultuurcentrum De Spil
Prijs
€ 18,0 Basistarief: 18,00 €; Abonnementsprijs: 16,00 €
Reservatie
apps.ticketmatic.com/widgets/cc_de_sp...
Contact
info@despil.be
Telefoonnummer: 051/265700
Thema
  • Folk en wereldmuziek
Trefwoorden
Superdivers
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?