ARhumenten: Pieter Boussemaere over 'Eerste hulp bij klimaatverwarring'

Thema: Milieu en natuur

Ontdek hoe warm/koud het vroeger was en waarom de huidige opwarming uitzonderlijk is. Ontdek waarom onderwijs rond de klimaatopwarming een dringende noodzaak is. Ontdek wat ons de komende jaren te wachten staat en leer het klimaatakkoord van Parijs op een correcte manier in te schatten.


Auteur en historicus Pieter Boussemaere doceert prehistorie & wereld- en klimaatgeschiedenis aan de Vives Hogeschool, afd. Brugge. Daar ontdekte hij dat de klimaatkennis bij onze jongeren en toekomstige leerkrachten, ondanks de vele media-aandacht, bedroevend laag en zelfs veelal foutief is. Zijn boek ‘Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem’ (Davidsfonds, 2015) speelt daarop in. Het geeft een overzicht van de klimaatomstandigheden in heden, verleden en toekomst, met als rode draad het verhaal achter de ontdekking van het probleem, de controverse errond en de duizelingwekkende belangen waarin het verstrikt raakte.
 


Wanneer: zondag 15 april 2018 van 10u30 tot 12u
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (verdieping -1)
Toegangsprijs: 7 euro 
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.


Eén keer per maand nodig ARhus een interessante spreker uit die een boeiend verhaal kan brengen over filosofische en sociaal-maatschappelijke thema’s. We zoomen in op actuele kwesties en vergeten vragen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare
Wanneer
15/04 at 10:30
Organisatie
ARhus - afdeling De Munt
Prijs
€ 7,0 Basistarief: 7,00 €
Reservatie
www.eventbrite.be/e/tickets-arhumente...
Contact
info@arhus.be
Telefoonnummer: 051691800
Thema
  • Milieu en natuur
Links