Avondwandeling in Noordschote

De oude hooi- en weilanden in de broeken van Noordschote zijn bijna helemaal door water omringd. Natuurlijk begrensd door de Ieperlee, de IJzer en in het zuiden door een aantal brede grachten, vormt het bijna een onbewoond eiland waar weidevogels de toon voeren.
 
In deze slootrijke gras- en rietlanden voelen blauwborstjes, bruine kiekendieven, gele kwikken, grasmussen, graspiepers, grutto’s, kieviten, kluten, koekoeken, rietzangers, slobeenden en veldleeuweriken zich helemaal thuis. Tijdens een wandeling doorheen dit nagenoeg ongeschonden oud-cultuurlandschap valt veel te ontdekken. 
 
Herinner je je ons laatste bezoek nog, met de roepende grutto’s en de non-stop jachtshow van een stel ransuilen? Kortom: een prachtig stukje natuur, een geïsoleerde plek die bruist van het leven en die ook jou helemaal in vervoering en tot rust kan brengen.
 
Afspraak om 19 u. op de parking bij het kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan in Roeselare voor carpooling (€ 0,05/km) of om 19.30 u. op het dorpsplein van Noordschote (kruispunt Middelstraat/Noordschoteplein in Lo-Reninge). Wandelafstand: ongeveer 5 km. 
Waar
carpoolplek NP Mandelstreke
kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan , 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Mandelstreke
Contact
parmentier.michael@yahoo.com
Telefoonnummer: 0483/638.090
Trefwoorden
erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, landschap
Links