Basisopleiding seingever

Als seingever sta je gedurende de wedstrijd zowel in voor de veiligheid van de renners en de toeschouwers als voor de veiligheid van de andere weggebruikers. Je taak bestaat erin het verkeer stil te leggen wanneer de wielerwedstrijd in aantocht is, vanaf het voorbijrijden van de wagen met de rode vlag (openingswagen) tot de passage van de groene vlag (sluitingswagen).

BASISOPLEIDING
Zonder seingevers, geen koers! Daarom organiseert de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Cycling Vlaanderen een basisopleiding tot seingever in KOERS. De opleiding betreft de wegcode, basisbegrippen rond conflictbeheersing, deontologie, structuur van de Belgische politie, calamiteiten en het statuut van de vrijwilliger. Wie de gratis basisopleiding gevolgd heeft, krijgt een certificaat en kan als seingever aan de slag in West-Vlaanderen.

PRAKTISCH
Datum | zaterdag 25 mei
Uur | 13u - 16u
Locatie | KOERS. Museum van de Wielersport, Polenplein 15, 8800 Roeselare
Prijs | Gratis
Inschrijven | Verplicht op voorhand in te schrijven via koersmuseum@roeselare.be, 051 26 24 00 of in het Onthaal van KOERS.
Aantal deelnemers | Opgelet! Er dienen minimaal 10 personen ingeschreven te zijn om de les effectief te laten doorgaan. Bij onvoldoende deelnemers worden de reeds ingeschreven kandidaten ten laatste 1 week op voorhand via mail of telefoon verwittigd van de annulering.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
KOERS. Museum van de Wielersport
Polenplein 15, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Provincie West-Vlaanderen en andere
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
koersmuseum@roeselare.be
Telefoonnummer: 051 26 24 00
Links
x
Kan ik je helpen?