Batjes

URBAN GAMES
Na een korte registratie bij het betreden van het terrein kan je het parcours met familiesteps, XL schaakbord, petanque, Kubb tornooi, stokkenvangspel en Bambox gaan ontdekken.

165STE VERJAARDAG VAN ALBRECHT RODENBACH
Deze zomer is ook de start van het Rodenbachjaar nav de 165ste verjaardag van dichter Albrecht Rodenbach. Centraal op het plein kunnen de kinderen met kleurrijke stiften manshoge tekeningen, geïnspireerd op het leven van dichter Albrecht Rodenbach, inkleuren.

Selfiewanden met een knipoog naar onze Roeselaarse dichter nodigen uit om je foto te posten met hashtag #dichterbijRodenbach.

ONTDEK KOERSBUS
Sluit je belevingsparcours af met een heuse primeur en breng als eerste een bezoek aan de KOERSbus! Het wielermuseum-op-wielen gaat voor het eerst open tijdens de Batjes #VANRSL! Ga je mee op zoektocht naar de mini-coureurs verstopt doorheen de bus?

GEZELLIG TERRASSEN
Van vrijdag 25 juni tot en met zondag 27 juni doorlopend
De Grote Markt wordt omgetoverd tot een groot sfeerterras waar je zalig kan verpozen en genieten van een fris drankje. Kom je ook de sfeer opsnuiven?

Het vat van Rodenbach stellen we nog even uit naar volgend jaar.

SPELEN OP HET STATIONSPLEIN
Zaterdag 26 en zondag 27 juni van 13 tot 15 uur en van 16 tot 18 uur
De terrassen op het Stationsplein bieden aangename verpozing na het winkelen terwijl de kinderen deelnemen aan de kinderactiviteiten zoals een speelcontainer, een alternatieve draaimolen en leuke straatanimatie. Er is begeleiding bij de activiteiten op zaterdag 26 en zondag 27 juni van 13 tot 15 uur en van 16 tot 18 uur.

VERWONDERING
De huidige situatie laat het niet toe om concerten en optredens te organiseren, maar we voorzien extra straatanimatie. In functie van wat de coronamaatregelen toelaten, verplaatsen lokale artiesten, horeca-acteurs en straattheater zich van plein tot plein en van straat tot straat.

Als kick-off van deze kleurrijke zomer, genieten we vrijdagavond 25 juni om 23 uur elk voor onze deur of in eigen tuin en op voldoende afstand van elkaar, van een spetterend vuurwerk van de hoop, dat vanop verschillende locaties in de stad zal afgevuurd worden. Je hoeft je dus niet te verplaatsen, het vuurwerk zal van alle zijden in Roeselare te zien zijn.

Kom dus om 23 uur naar buiten en kijk samen met alle Roeselarenaars naar het vuurwerk van de hoop!

Opgelet! Huisdieren zijn niet zo'n fan van vuurwerk, we verzoeken je daarom vriendelijk om hen tijdens het spektakel binnen te houden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
grote markt
grote markt, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Stad Roeselare
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Trefwoorden
ook voor kinderen
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?