Beheerwerken in ‘De Kleiputten’

Opgelet: Vergeet niet om je in te schrijven voor deze activiteit.
 
In augustus kon onze eerste werkdag sinds 2019 eindelijk doorgaan. Dertig vrijwilligers hebben bergen werk verzet, maar er blijft nog heel wat achterstallig beheerwerk over waar veel handen voor nodig zijn. We gaan graven, knotten, maaien, snoeien, omgevallen bomen inkorten…, maar vooral voor het vele opruimwerk rekenen we op een hele ploeg werkwilligen. Bij deze klus hoort ook het aanvullen en versterken van de verschillende takkenwallen in en rond het natuurgebied. En lichter werk, zoals nestkastjes ruimen en waar nodig vervangen, staat ook op onze to-do-lijst. Wij voorzien alle werkgerief, met inbegrip van handschoenen en veiligheidsmateriaal. Het natuurgebied kan modderig zijn: je weet wat dit betekent voor de keuze van schoeisel en kledij.
 
Voor de warme catering kunnen we gelukkig weer beroep doen op Rita en Hans, maar ook onder de foeragetent zijn extra handen welkom. Wanneer wij werken aan een betere natuur, is er plaats voor vele vaardigheden! En wie slechts een halve dag kan bijspringen, is zeker ook welkom. Meld dan bij je inschrijving welke daghelft.
 
Nog dit: er zal alweer brandhout en wilgenpootgoed beschikbaar zijn voor de medewerkers. Dit kan achteraf gratis afgehaald worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Kleiputten Rumbeke
Babilliestraat z. nr. , 8800 Rumbeke
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Mandelstreke
Contact
natuur.mandelstreke@gmail.com
Telefoonnummer: 0484/658.233
Trefwoorden
Erkend-SCVW, Natuurpunt, Beheerwerken, ook voor jongeren
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?