Blueprint On Memory - Wardward / Ann Van Den Broek

Thema: Moderne dans

De symboliek is even kraakhelder als beklemmend, maar zonder één seconde larmoyant te worden. Zeker degenen die de impact van dementie en Alzheimer van dichtbij hebben meegemaakt, zullen veel herkennen. Imposant en aangrijpend.” NRC Handelsblad

Een indringende live-mix van beweging, film, geluid en tekst over de duistere, onbekende wereld van het steeds verder haperende geheugen.” De Volkskrant

EXTRA:

  • Lezing door Elena de Ru op maandag 14 oktober om 19u30 in ARhus i.s.m. Samana en kenniscentrum ARhus. Inschrijven kan vanaf september via www.arhus.be/kalender.

Elena de Ru is onderwijskundige en zorgt al vele jaren voor haar man, die aan dementie lijdt. Over haar rijke ervaring als mantelzorger houdt zij over de hele wereld voordrachten en workshops. Ze staat stil bij dementie in de wereld, in Vlaanderen en dementie thuis en vertelt over omgaan met dementie in het alledaagse leven.  Aanvaarding, respect en humor spelen hierbij een belangrijke rol. Daarnaast belicht zij dementievriendelijke initiatieven in binnen- en buitenland. Elena schreef samen met haar nicht Elane Lazet het boek 'Dementie, onze zorg' en spreekt als ervaringsdeskundige.

  • Praatgroep Dementie op donderdag 17 oktober om 19u30 in Arhus i.s.m. Woonzorgcentrum Ter Berken en Arhus. Inschrijven kan vanaf september via www.arhus.be/kalender.

In Vlaanderen leven naar schatting 132000 mensen met dementie en experts verwachten dat de aandoening de komende jaren meer en meer mensen zal treffen. Logischerwijs worden steeds meer mensen dan ook geconfronteerd met mensen met dementie in hun omgeving, maar niet iedereen weet even goed hoe hier mee om te gaan en vaak blijven vragen onbeantwoord. 

Tijdens deze praatgroep onder begeleiding van professionele zorgverleners is er tijd voor vragen, een kop koffie en een rustig samenzijn. Personen die al langer omgaan met dementerende familieleden komen in contact met mensen die nog maar net met de ziekte geconfronteerd worden en wisselen ervaringen en tips uit.

Waar
De Spil
H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Cultuurcentrum De Spil
Prijs
€ 18,0 Basistarief: 18,00 €; Abonnementsprijs: 16,00 €
Reservatie
apps.ticketmatic.com/widgets/cc_de_sp...
Contact
info@despil.be
Telefoonnummer: 051/265700
Thema
  • Moderne dans
Links
x
Kan ik je helpen?