Clone of ‘Het Grote Vogelweekend’ in het Kerselaregoed

Het laatste weekend van januari worden in gans Vlaanderen tuinvogels geteld. In Roeselare doen we al vele jaren mee met deze campagne. Dit jaar spreken we af in zaal ‘Ter Walle’ bij domein ‘Het Kerselaregoed’. 
 
Leden van NP Mandelstreke stellen er hun telescopen op. Een unieke kans om tuinvogels van dichtbij te bewonderen en je kennis bij te spijkeren. We geven je tips om je tuin vogelvriendelijker in te richten en je kan zelf aan de slag om wintervoedsel te maken. Voor de kleinsten scherpen we de kleurpotloden om plaatjes met de meest voorkomende tuinvogels in te kleuren. 
 
Vooral 's winters weten onze tuinvogels dat extra voer te appreciëren. Er zijn verschillende manieren om vogels te voederen: een parelsnoer van pindanoten, vetbollen ophangen, zaden in een voederhuisje of op een voederplank strooien, ... Je leert het allemaal deze namiddag. En laat je niet afschrikken door guur winterweer. We zitten gezellig knus in het lokaal van ‘Het Gildemuziek’, waar iedereen een gratis drankje krijgt. 
Waar
lokaal ‘Het Gildemuziek’
Infanteriestraat 18, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Mandelstreke
Contact
martine.lakiere@telenet.be
Telefoonnummer: 0479/780.002
Trefwoorden
erkend SCVW, Natuurpunt, het Grote Vogelweekend, ook voor kinderen, wintervanrsl
Links