Cursus Gezond vermageren

Thema: Gezondheid en zorg
Om gewichtsverlies op lange termijn te bereiken, volstaat het niet om enkel gezonder te eten en daarom werken we in deze cursus ook op beweging en levensstijl. De lessen steken boordevol tips en praktische informatie voor al wie op een duurzame en haalbare manier zijn gewicht onder controle wil houden.
Deze groepscursus biedt ondersteuning. Je kunt er je verhaal kwijt en wordt opgevolgd. Bij elke bijeenkomst is er een weegmoment en kans tot een persoonlijke begeleiding.

Hieronder vind je een een aantal van de onderwerpen die aan bod komen: voedingsdriehoek, BMI/ middelomtrek, energiebalans, calorische waarde van voedingsmiddelen, dieetschema man & vrouw, belang bewegen + stappenteller, de psychologie achter ‘vermageren’, hoe weerstaan aan ‘goestingskes’, caloriearme kooktechnieken, etiketten lezen en interpreteren, light producten, stappenplan, doelstelling, struikelblokken, stappenplan, recepten bewerken, nazorg van een dieet.

Doelgroep

Deze cursus richt zich tot mensen met een BMI (Body Mass Index) van minimaal 25 en minstens 2 reeds aanwezige risicofactoren (bijv. hoge bloeddruk, suikerziekte...). Personen met een BMI hoger dan 30 kunnen zonder bijkomende voorwaarden deelnemen.
Je persoonlijk BMI bekom je door je gewicht (kg) te delen door je lengte maal lengte (uitgedrukt in meter).

Om ervoor te zorgen dat we de juiste doelgroep bereiken, zal iedereen die zich inschrijft een intakeformulier ontvangen. De begeleidende diëtiste zal de formulieren nazien en op basis daarvan beslissen of je aan de cursus kan deelnemen of niet.

Ism. Thuiszorgcentrum

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
CM-regiokantoor
Mandellaan 79, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CM Roeselare-Tielt
Prijs
€ 75,0 Basistarief: 75,00 €; CM-leden met verhoogde tegemoetkoming: 40,00 €; Niet CM-leden: 150,00 €
Contact
gezondheidsbevordering.roeselaretielt@cm.be
Telefoonnummer: 051 26 53 00
Thema
  • Gezondheid en zorg
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?