Cursus Mindfulness

Thema: Gezondheid en zorg
Mindfulness helpt ons elk moment van ons leven volledig te leven, ook de moeilijke. De basis hiervan is 'aandacht geven', er is dus niets mystiek of geheim aan. We geven aandacht aan het enige moment dat we hebben, het nu. Jammergenoeg missen we vaak het huidige moment doordat we opgenomen zijn in plannen, zorgen of oordelen.

Inhoud

In de sessies oefen je met eenvoudige gedragstechnieken waardoor lichaam en geest in harmonie komen. Dankzij de oefeningen reageer je niet meer op basis van automatische negatieve gedachten of emoties, maar kan je bewust kiezen hoe je aandacht geeft aan stresserende gebeurtenissen. Dit zorgt voor positieve gezondheidseffecten: een lagere hartslag en bloeddruk, minder stress en slaapproblemen, een hogere weerstand en een grotere concentratie.

De lessen combineren westerse psychologie met oosterse wijsheid. We maken gebruik van aandacht, meditatieve oefeningen, inzicht, communicatievaardigheden en oplossingsgerichte technieken. Andere aspecten zijn: stresshantering, emotionele intelligentie, acceptatie, visualisatie, welzijn en yoga.

Iedereen kan deelnemen aan de cursus. In de prijs is inbegrepen: intakeprocedure, 8 sessies en het lesmateriaal (cd's/ mp3 en werkboek).

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via de knop hieronder.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
CM-regiokantoor
Mandellaan 79, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
CM Roeselare-Tielt
Prijs
€ 165,0 Basistarief: 165,00 €; CM-leden met verhoogde tegemoetkoming: 115,00 €; Niet CM-leden: 300,00 €
Reservatie
www.cm.be/selfservice/agenda#/activit...
Contact
gezondheidsbevordering.roeselaretielt@cm.be
Telefoonnummer: 051 26 53 00
Thema
  • Gezondheid en zorg
Trefwoorden
mindfulness, aandacht mindfulness meditatie rust
Links
x
Kan ik je helpen?