Daguitstap naar de Dudzeelse Polder

Opgelet: Vergeet niet om je in te schrijven voor deze activiteit én breng een mondmasker mee.
 
Bij de uitbreiding van de Zeebrugse achterhaven, in 2005, werden er heel wat natuurcompensaties afgesproken. Eén daarvan was het creëren van 80 ha zilt grasland in de Dudzeelse Polder. Wij gaan hier op bezoek tijdens de trek. Dan strijken hier heel wat eenden en steltlopers neer om bij te tanken. We mogen zowel de kemphaan als de zwarte ruiter verwachten, in overgang van hun zomer- naar hun winterkleed.
 
Aan beide zijden van het Boudewijnkanaal bevinden zich habitatrichtlijngebieden. In de namiddag bezoeken we deze aan de andere kant van het kanaal. Tussen Lissewege en de A11 liggen enkele weidevogelgebieden waarvan een deel wordt beheerd door Natuurpunt. Ze maken, samen met onder andere de Uitkerkse Polder en de Zwaanhoek, deel uit van het Lifeproject Oostkustpolders. Hier vind je zeldzame planten die enkel voorkomen in zilte graslanden, zoals zilte rus, zilte schijnspurrie en zilt torkruid. Wij volgen hier grotendeels de Ter Doestwandelroute.
 
Afspraak om 8.30 u. op de parking bij het kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan in Roeselare voor carpooling (€ 0,05/km) of om 9 u. bij Jeugdherberg Herdersbrug, Lodewijk Coiseaukaai 46 in Brugge. In de namiddag kan je om 14 u. aansluiten op de parking achter de kerk van Lissewege (bij het kruispunt Jakob Reyvaertstraat / Oude Pastoriestraat).
Waar
carpoolplek NP Mandelstreke
kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan , 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Mandelstreke
Reservatie
Sign Up, Sign Up
Contact
philippe.deprez@telenet.be
Telefoonnummer: 0499/722.224
Trefwoorden
erkend SCVW, Natuurpunt, landschap, planten, vogels, mossen en korstmossen, Corona-proof, Bevestigd2020
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?