Dansende Beren Showcasefestival

Thema: Pop en rock
Concreet betekent dit dat we beginnende bands zonder booker of label een podium willen bieden, zodat ze zich kunnen bewijzen tegenover een geïnteresseerd publiek vol muziekliefhebbers. We proberen dan ook de juiste mensen (bookers, labels) uit te nodigen op het festival zodat nieuw talent echt ontdekt kan worden.

Dit festival is bovendien ook volledig GRATIS!

Line-up:
► Yung Mavu
In 2017 ging Yung Mavu viraal met zijn gigantische hit "Black Magic". Ondertussen staat de teller op bijna 24 miljoen views, maar een one-hit wonder is hij allerminst. Met meer dan 150.000 maandelijkse luisteraars op Spotify en een razendsnel uitverkochte Charlatan in december is hij een van de succesvolste rappers van België.

► EMY
De twintigjarige EMY werd in 2018 derde op Humo's Rock Rally en liet toen solo zien dat ze iedereen kan omverblazen met haar ongelooflijke stem. Tegenwoordig staat ze met een band op het podium en timmert ze verder aan haar grote doorbraak. Twee dagen voor ze haar kunnen op ons podium toont, staat ze in het voorprogramma van de Amerikaanse rapper Common.

► Meltheads
Punk is never dead en zal dat in de toekomst ook niet zijn, want met de Antwerpse groep Meltheads lijkt de Belgische toekomst van de punkscene verzekerd. Weldra komt de vierkoppige band met nieuwe muziek en op ons Showcase Festival krijg je dat al te horen.

► Wolker
Gert-Jan Loobuyck is een muzikale duizendpoot en beschikt over een betoverende muzikaliteit. Tot nog toe heeft hij maar twee nummers uitgebracht, maar dit najaar volgt een debuut-ep. Terwijl hij zijn nummers helemaal op zijn eentje schrijft en inspeelt, krijgt hij live de hulp van een band.

► she bad
Moesten we deze Leuvense band een naam kunnen geven, zou dat eerder 'she good' zijn, want onze voormalige 'Zalm Van De Maand' doet het behoorlijk goed. Hun eerste ep was nog maar het begin, want de groep rond frontvrouw Lindy Versyck kan al snel het pad van Whispering Sons bewandelen. Angstaanjagend goed!

► Sister May
Sister May speelt op ons festival een thuismatch en mag in de Trax hun goede livereputatie onder bewijs stellen. De ruige, intelligente rocksound zal je ongetwijfeld helemaal in zijn ban trekken. Oost, west, thuis altijd best!

► Promis3
Het nieuwe popduo Promls3 werd wel al vaker vergeleken met Oscar & The Wolf, en het zou ons dan ook niet verbazen moest het project van Brent Dielen en Andras Vleminckx (LIMITS) weldra de grotere podia bereiken. Hun eerste ep was verfrissend en aan ambitie ook geen gebrek!

► ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ
Pingpong is de nationale trots van Japan, maar PINGPONGCLUB zou wel dat van België kunnen worden. Met hun groovy punkmuziek is het vijftal inmiddels aan hun opmars begonnen, die op 21 september misschien wel een belangrijke tussenstop maakt in Roeselare.

► Chibi Ichigo
Na Martha Da'ro, Blu Samu en Miss Angel is het nu de beurt aan Chibi Ichigo om je omver te blazen met haar eigenzinnige raps, die ze in het Nederlands, Engels en zelfs het Russisch brengt. Onder andere Zwangere Guy is een grote fan van haar flow, maar vooral ook wij zijn al gevallen voor haar laidback vibes.

► Matt Wxsted
Emorap is momenteel volop aan het bloeien en met Matt Wxsted hebben we de nieuwe rijzende ster uit de Belgische scene te pakken. Zijn diepgaande teksten worden indrukwekkend onderlijnd door sterk uitgewerkte instrumentals. Door zijn unieke sound onderscheidt Wxsted zich van zijn collega-rappers en mag hij dromen van een mooie toekomst.

► Omar Dahl
Omar Dahl mag dan wel klinken als een soloproject, het viertal achter de naam weet beats met strijkers en blazers te combineren. Veel groepen die dat combineren zijn er niet, dus ook Omar Dahl weet iets vernieuwends te brengen. De groovy beats maken stilstaan moeilijk en de blazers en strijkers brengen daarbij catchy melodieën die ons doen denken aan Arabische en Balkanmuziek.

► MONOMONO
Dit Antwerpse duo zorgt voor de nodige elektronica op ons festival. Anne Van de Star en Hester Min Eén willen een brug slaan tussen het akoestische en elektronische housemuziek. Dit doen ze door hun nummers laag per laag op te bouwen, wat resulteert in muziek voor een aandachtige luisteraar. Een set van MONOMONO wordt zeker en vast niet monomonotoon.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
TRAX
traxweg 1, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Dansende Beren
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Thema
  • Pop en rock
Trefwoorden
visitroeselare
x
Kan ik je helpen?