De Middagploeg: Nick Meynen over ‘Frontlijnen, kan ecologisch protectionisme iets betekenen?’

Thema: Milieu en natuur

Inhoud: Nick Meynen vertelt in 'Frontlijnen' via een reeks verhalen een aantal ongemakkelijke waarheden. Bewuste burgers, politici, ondernemers, vakbonden en NGO's vinden in zijn boek naast die verhalen ook de context van een snel evoluerende wereld - een waarin we met de zesde uitstervingsgolf op aarde geconfronteerd worden. Britse wetenschappers beweren dat als we op deze manier voort doen er nog ongeveer 60 oogsten mogelijk zijn. Door Europese en internationale politiek en de macht van multinationals worden overal nieuwe natuurrampen gecreëerd, zelfs bij de huidige en totaal mislukte aanpak van het klimaatprobleem. Duizenden milieuconflicten zijn het resultaat en die vormen de frontlijnen waar mensen bezig zijn met het lot van ons als mensheid in zijn geheel te bepalen. Hun strijd op overleven is onlosmakelijk verbonden met de toekomst van de mensheid op aarde.


En toch is dit geen doemverhaal. Er is een strijd bezig en er zijn ook overwinningen. Het kan ook anders en her en der beweegt er ook iets structureel. Wat is nodig en wat is haalbaar? Kan ecologisch protectionisme iets betekenen? En wat is dat, niet meer maar betere handel? Zit er iets in wat Gandhi zei: "Er is genoeg voor ieders noden, maar niet voor ieders hebzucht"?


Zet je schrap voor een straffe lezing, opgevrolijkt met inspirerende verhalen uit het globale verzet tegen de vernietiging van datgene waar we uiteindelijk allemaal afhankelijk van zijn.


Wanneer: donderdag 1 maart (ipv oorspronkelijk 22 februari) van 12u15 tot 13u15
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, -1)
Toegangsprijs: 5 euro
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier. Betalen kan online of aan de deur (maak je keuze op het formulier). Eventueel kan je ook inschrijven aan de balie of telefonisch op het nr 051 69 18 00.


Voeding voor je geest tijdens je middagpauze. In 2018 ondergaat het ARhus-café een volledige metamorfose – een facelift die de naam ARhus-café alle eer zal aandoen. Hierdoor kan onze reeks Broodje ARhus niet langer doorgaan. Wel nodigen we nog steeds maandelijks, op donderdag over de middag, bevlogen sprekers uit die tijdens ‘De Middagploeg’ hun verhaal brengen. Dus zonder soep en broodje, mét passie, wilskracht, engagement en emotie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Kenniscentrum ARhus
Prijs
€ 5,0 Basistarief: 5,00 €
Reservatie
www.eventbrite.be/e/tickets-de-middag...
Contact
info@arhus.be
Telefoonnummer: 051 69 18 00
Thema
  • Milieu en natuur
Trefwoorden
uitinmidwest, UiTinMijnRegio
Links