De "professionele brouwinstallatie" Zelf bier brouwen, met potten en ketels tot en met een automatische autonome mini brouwketel.

Thema: Voeding
Echter, er komt toch wat meer bij kijken. Veel amateur brouwers blijven steken in een echte huis en keuken aanpak met enkele grote potten, een gasbrander en een paar flinke roerstokken. Dit kan en mag natuurlijk, zeker omdat je als thuisbrouwer toch kleinere hoeveelheden zal produceren.

Dat is echter heel arbeidsintensief, en kan ook een flinke invloed hebben op de kwaliteit van het gemaakte bier omdat je sommige parameters niet echt onder controle hebt.

Vandaar een speciale vergadering “Professionele bierinstallatie”. Dat professioneel kan je met een korreltje zout nemen. Immers “professioneel” duidt meteen op capaciteiten die in de hectoliters lopen en wij blijven als thuisbrouwer echt wel op het niveau van wat nodig is voor eigen gebruik.

Maar ook op kleine schaal kan je iets professioneler uit de hoek komen. In de handel bestaan prachtige pompen, ketels, en ander materiaal die thuis brouwen op een hoger niveau tillen.

Daarom besteden we op 25 Oktober een avond aan een overzicht van al die prachtige apparaten, gaande van de iets betere Inox vaten, tot de sterk geautomatiseerde toestellen zoals Brewmonk en Grainfather.
Een specialist terzake komt hierover uitleg geven en heeft voorbeeldmateriaal bij.

Voor de vele bier makers die niet kunnen beslissen welke kant op te gaan qua materiaalkeuze een uiterst interessante avond, waarop we waarschijnlijk, aan gereduceerde prijzen, een en ander kunnen aankopen.

Maar ook we wijnmakers blijven niet in de kou achter. Ook daar werken we reeds vele jaren op vrij eenvoudige manier en kunnen we van het bier maken heel wat tips krijgen om enkele minder aangename werkjes veel vlotter te laten verlopen.

Voor verdere informatie verwijs ik graag naar onze website.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
BOM Brewery
Armoedestraat 11, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
RWB (Roeselaarse wijn-en biergilde vzw)
Prijs
€ 5,0 Basistarief: 5,00 €; leden: 5,00 €; niet leden (eerste maal 5 €): 10,00 €
Contact
jochen@rwbgilde.be
Telefoonnummer: 0479/92.02.22
Thema
  • Voeding
Trefwoorden
bier brouwen
Links
x
Kan ik je helpen?