Dirk Barrez over 'Onze welvaart van morgen'

Thema: Milieu en natuur

Zitten we gevangen in het perfecte dilemma? Of sociaal rechtvaardig zijn en de planeet opblazen, of ecologisch duurzaam met miljarden mensen in armoede? Dirk Barrez verdedigt van niet. De uitweg is TRANSITIE, snel omschakelen naar een betrouwbare, stabiele economie die welvaart creëert met tien keer minder broeikasgassen en materiaalgebruik tegen 2050. Dat wordt een fantastische tocht.


Deze voordracht is voor iedereen die geeft om de toekomst en opbouw van duurzame leefsystemen. Samen met jou werpt Dirk Barrez licht op de uitdagende weg naar een economie en samenleving die sociaal, ecologisch en democratisch zijn. Ze creëren welvaart en welzijn binnen de ecologische grenzen van onze planeet en voldoen aan de gerechtvaardigde aanspraken van alle mensen. Burgers en samenlevingen verwerven greep op hun nieuwe sociaalecologische en democratische economie.


Dirk Barrez was 20 jaar vrt-journalist en één van de stuwende krachten achter Panorama en Terzake.


Tijdens deze online lezing kan je in het chatvenster terecht met al je digitale vragen! Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

Waar
ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare
Wanneer
19/11 at 19:30
Organisatie
Kenniscentrum ARhus
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
www.eventbrite.be/e/119428201967
Contact
info@arhus.be
Telefoonnummer: 051 69 18 00
Thema
  • Milieu en natuur
Trefwoorden
economie, ecologie, klimaat, duurzaamheid, Coronaproof, bevestigd2020, ARhusRSL, online lezing, antiglobalisering, online
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?