Dirk Schyvinck over ‘Wat als we straks 100 jaar worden?’

Thema: Opvoeding
100 jaar worden is geen illusie, maar een realiteit die snel dichterbij komt. Soms klinkt het als een vloek, want een verouderende maatschappij betekent hogere kosten, maar eigenlijk moeten we er net een zegen van maken! Langer leven betekent meer dan ‘extra jaren’, het betekent ook en vooral ‘extra leven’. Ons ‘oude’ model van leren, werken en rusten heeft dringend nood aan een nieuwe versie die ons 100-jarig leven fundamenteel anders indeelt. Uiteraard vraagt dat om verandering en sociale innovatie.

Internationaal staat het thema van ‘longevity’ al langer op de maatschappelijke, politieke en economische agenda. Het zou jammer zijn moesten we in onze contreien die boot missen.

Dirk Schyvinck is socioloog en vervulde diverse nationale en internationale managementfuncties in de media-, marketing- en bankwereld. Hij pleit in zijn boek ‘Wat als we straks 100 worden?’ voor een jonge kijk op vergrijzing en biedt een vernieuwende blik op de toekomst van het langere leven. Hij is een pleitbezorger van dringende sociale innovatie naast de vernieuwingen op technologisch vlak.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Kenniscentrum ARhus
Prijs
€ 5,0 Basistarief: 5,00 €; vrijetijdspas: 2,50 €
Reservatie
www.eventbrite.be/e/tickets-gelukkig-...
Contact
info@arhus.be
Telefoonnummer: 051 69 18 00
Thema
  • Opvoeding
Trefwoorden
Seniorenweek 2019, ARhusRSL, vergrijzing
x
Kan ik je helpen?