Dolores Bouckaert

Thema: Tekst en muziektheater


In ‘Galop’ gaat ze op zoek naar een “waarheid” over haar fysieke conditie. Ze blikt terug op haar lichaam: wat het is, was, wat het haar voorhield, hoe het veinsde. Omringd door de protagonisten van haar bestaan – het paard en het bed - verkent ze hun fascinerende interactie.


Een fysieke, beeldende voorstelling die de bizarre levensloop van een lichaam op een kantelpunt vertelt. Een duet van twee lichamen, dat van een mens en dat van een paard. Elkaars tegengestelden, gelijken, tot de complete inwisseling toe. ‘Galop’ lijkt een solo, maar is het product van een doorgedreven samenwerking met verschillende kunstenaars. En dat uit zich wonderbaarlijk in deze hele bijzondere voorstelling.

Galop XL: naast de voorstelling is er een gratis expo en een concert

Galop, de expo // donderdag 7 maart t.e.m. zaterdag 6 april / toegang gratis

Het atelier van Dolores Bouckaert is volgestouwd met teke­ningen, (kort)films, foto’s, schetsen, tot installatie geknutsel­de kleine kostbaarheden en zo veel meer. Een selectie laat je kennis maken met haar prikkelende kijk op haar leven.

Galop, in concert / zaterdag 9 maart om 20u30 / toegang gratis met een ticket voor Dolores Bouckaert Galop Biografie van een lichaam

Rodrigo Fuentealba (o.a. Gabriel Rios), Micha Volders (o.a. Vermin Twins) en Benjamin Glorieux (o.a. laureaat van de Klara’s) spelen een exclusief concert van de muziek van de voorstelling. Kurt Vandendriessche en Dolores Bouckaert pikken in met beelden uit de voorstelling // meer info

 

Waar
De Spil
H. Spilleboutdreef 1 , 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Cultuurcentrum De Spil
Prijs
€ 13,5
Reservatie
Telefoonnummer: 051/265700
Contact
info@despil.be
Thema
  • Tekst en muziektheater
Links
x
Kan ik je helpen?