'Dronken ééncelligen'

Thema: Tekst en muziektheater
Tijdens ‘Dronken ééncelligen’ komt hij hierover een getuigenis afleggen en leren wij dat zijn research veel meer inhoud heeft dan op het eerste zicht lijkt. Zijn verhaal wordt laag na laag afgeschraapt. Op een manier zoals we dit eerder zagen van Peter Lefevere: met scherpe metaforen fileert hij de werkelijkheid en zet hij het publiek voortdurend op het verkeerde been.

Peter Lefevere neemt ons alweer mee in een wonderlijk universum van speelse woordwendingen en confronteert het publiek met universele thema’s: de zoektocht naar zingeving en het maken van keuzes. De woordensliert maakt tussenlandingen op verschillende thema’s en kronkelt steeds verder naar een beschouwend en open slot toe. Ook al krijgt het publiek meermaals de kans om wat op de stoel te schuiven, ‘Dronken ééncelligen’ laat niemand onberoerd en laat ons achter met een aantal onverwachte vragen. Een lach en een traan: theater in zijn puurste vorm.

Bram Decroix neemt de muzikale begeleiding op zich. Met zijn contrabas zorgt hij voor een beklijvende soundtrack waarbij hij met de mogelijkheden van het instrument ongekende limieten bereikt. Het is een verbluffende omkadering die de ritmiek van de voorstelling draagt.

Peter Lefevere en Bram Decroix zijn niet aan hun proefstuk toe en brengen de voorstelling als één volwaardig geheel. Tekst en muziek begeleiden elkaar waardoor de hoofdrol van de voorstelling voortdurend aan elkaar wordt doorgegeven.

‘Donken ééncelligen’… eerlijk, vernieuwend, met liefde en passie voor het metier. Een ‘must see’!

Tekst, spel, decor, scenografie en regie: Peter Lefevere
Muziek en regie: Bram Decroix
www.pierrotstheater.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
CC De Spil
H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 14,0 Basistarief: 14,00 €
Reservatie
www.despil.be
Contact
Telefoonnummer: 051265700
Thema
  • Tekst en muziektheater