Eastman / Sidi Larbi Cherkaoui - Nomad

Thema: Moderne dans
In 'Nomad' vult het beeld van een woestijn de scène. Het verlaten landschap staat symbool voor de ultieme vrijheid, maar ook voor de onmogelijkheid te overleven. De dansende nomaden lijken geïsoleerd in deze extreme omstandigheden. Men voelt de intense fysieke en emotionele dorst, maar vooral de geest van samenhorigheid, van vriendschap en symbiose.

De choreografieën zijn gebaseerd op Arabische motieven zoals de bloem van het leven. De soundscape is een mix van op Midden-Oosters geïnspireerde muziek van Felix Buxton van Basement Jaxx en pianocomposities van Cherkaoui.

Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de meest toonaangevende en origineelste choreografen van zijn generatie. In zijn indrukwekkend oeuvre bevraagt hij de tradities van de grote culturen, religie en de zoektocht naar identiteit. Zijn handelsmerk is een genereuze, poëtisch-elegante en lyrische dansstijl.

'Nomad' vindt plaats in De Spil (Hippoliet Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare) om 20.00 uur. We vertrekken met de bus stipt om 18.30 uur in Torhout aan de voorkant van het cultuurcentrum.

Choreografie en regie: Sidi Larbi Cherkaoui
Dans: Mabrouk Gouicem, Nemo Oeghoede, Wang Qing, Stephanie Amurao, Nick Coutsier, Verdiano Cassone, Pol Van den Broek, Mohamed Toukabri, Kazutomi 'Tsuki' Kozuki, Shawn Fitzgerald Ahern, Oscar Ramos
Livemuziek: Kaspy N’dia
Muzikale composities: Sidi Larbi Cherkaoui, Felix Buxton (Basement Jaxx), Kaspy N’dia

Bij de Buren

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
op locatie
te bepalen, 8800 Roeselare
Wanneer
28/12 at 20:00
Organisatie
Cultuurcentrum De Spil
Prijs
€ 28,5 Basistarief: 28,50 €
Thema
  • Moderne dans
Trefwoorden
visitroeselare
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?