FC Bergman - The Sheep Song

Thema: Tekst en muziektheater
‘JR’, ‘Van den vos’, ‘Het land Nod’ en ‘300 el x 50 el x 30 el’. Het kan bijna niet anders of je hebt er al van gehoord. En als het je lukte om één van de uitgevochten tickets te bemachtigen, dan vergeet je die voorstellingen nooit meer.

Anarchistisch, licht chaotisch, extreem beeldend, poëtisch en groots. Zo kan je de voorstellingen van FC Bergman het beste omschrijven. Stef Aerts, Marie Vinck, Matteo Simoni en Bart Hollanders hebben een unieke theatertaal gecreëerd.

In ‘The Sheep Song’ is een wezen niet langer tevreden met zichzelf. Het voelt dat het meer in zich heeft, voorbestemd is tot een glorieuzer leven dan dat van zijn soortgenoten.

Ovis Orientalis Avis maakt zich op voor de ultieme transformatie, vastbesloten om het lot, de wetten van de fysica en de goede smaak te tarten. Donkere wolken verschijnen aan de einder. Hoefgetrappel doet de aarde sidderen. De open mond wacht. Het verlangen naar verandering blijkt een moeilijk te stillen storm.

NIET TE MISSEN!

Van en met Stef Aerts, Joé Agemans, Jonas Vermeulen, Marie Vinck, Thomas Verstraeten e.a. productie Toneelhuis
coproductie Holland Festival (NL), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg (LU), VIE festival Emilia Romagna (IT)
met de steun van de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, Casa Kafka Pictures


Voor deze voorstelling trekken we samen met de bus naar CC De Spil in Roeselare. Een uitstap die kadert in het project ‘Bij de Buren’. Daarbij rijden we met de bus richting steengoede voorstellingen bij onze cultuurburen. Dertien West-Vlaamse cultuurhuizen maakten een selectie uit elkaars programma en gaan bij elkaar op bezoek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
CC De Spil
H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare
Wanneer
07/05 at 20:00
Organisatie
CC Wevelgem
Prijs
€ 17,5 Basistarief: 17,50 €
Contact
cultuurcentrum@wevelgem.be
Telefoonnummer: 056 433 495
Thema
  • Tekst en muziektheater
Trefwoorden
UiTPAS Zuidwest, ccwevelgem, ccwevelgemoverzicht, ccwevelgemtheater
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?