Fietstocht langs onze 3 Natuurgebieden - geannuleerd o.w.v. het voorspelde regen- en stormweer

Opgelet: Deze activiteit werd geannuleerd o.w.v. het voorspelde regen- en stormweer!
 
Via het fietsnetwerk verkennen we het werkingsgebied van Natuurpunt Mandelstreke. In totaal doen we een 50-tal kilometer op een rustig tempo. We vertrekken in Roeselare en gaan eerst op ontdekking in de omgeving van het Bergmolenbos in Rumbeke. Daar ligt het natuurgebied ‘De Kleiputten’. Daarna rijden we via een stukje van de Kezelbergroute naar het Waterdambosje. We onderzoeken er welke fauna en flora er in de vers gegraven poel te vinden is en in het bosje speuren we naar bosrietzanger en grasmus.
 
Na een frisse pint (hopelijk) en een stevige boterham kunnen we het heuvelachtig parcours richting Passendale en Westrozebeke zeker aan. Via de Vrijbosroute komen we bij ons derde natuurgebiedje: de Vijfwegenpoel. Hier gaan we in het mooie hooiland op zoek naar oranjetipjes en andere insecten. Ook de 2 poelen ontsnappen niet aan een natuuronderzoek. Via Oostnieuwkerke en nog een stukje Stroroute eindigen we weer in Roeselare.
 
Afspraak per fiets om 9 u. op de parking bij het kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan in Roeselare. Mee te brengen: picknick en drank, fietsherstelset en/of fietspomp, regenkledij en plantengidsen. 
Waar
carpoolplek NP Mandelstreke
kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan , 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Mandelstreke
Reservatie
Sign Up, Sign Up
Contact
wim.marichal@telenet.be
Telefoonnummer: 0476/307.762
Trefwoorden
erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, landschap, Natuurpunt Mandelstreke, Kern De Reiger, Kern Groot-Staden, Corona-proof
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?