Groenten in de vitrine: pop-up tour van grond tot mond in Roeselare

Volg de verrassende en gezinsvriendelijke pop-up tour van de agro-voedingssector in onze regio van de grond naar de mond en je zal versteld staan van het belang en de omvang ervan.

Je zintuigen worden geprikkeld, je kennis bijgespijkerd! Misschien krijg je nadien wel goesting om een schakel in het voedingsproces te worden?

Met de aanwezigheid van wereldspelers zoals Greenyard, D’ Arta, Ardo…, onderzoekscentrum Inagro en de REO-veiling in de Roeselaarse regio was de klemtoon op groenten een evidentie.

In drie leegstaande winkelpanden in het stadscentrum beleef je interactief het proces van de grond naar de mond ofwel het telen, verwerken en consumeren van groenten uit de regio. Tussen de panden word je telkens ‘groentegewijs’ verrast.

Na gratis inschrijving vooraf via www.eventbrite.be (specifieke link volgt) verwachten we je een kwartier vóór het door jouw gekozen uur aan de onthaalchalet op De Munt in Roeselare. Na het ontvangen van een draagtas met de eerste gadgets en een programmabrochure start dan stipt op het door jouw gekozen uur de groentetour (onder begeleiding).

Wat mag je allemaal verwachten? De groenteroute in een notendop!

PAND 1 : Groenteteelt
PAND 2 : Groenteverwerking
PAND 3 : Groenteconsumptie

Een initiatief van de steden Roeselare en Izegem, de Provinciale Ontwikkelings Maatschappij West-Vlaanderen, Resoc Midden-West-Vlaanderen, kenniscentrum ARhus, Erfgoedcel TERF en het Centrum Agrarische Geschiedenis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Stadscentrum Roeselare
Stadscentrum , 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Erfgoedcel TERF
Trefwoorden
visitroeselare, visitrsl, top2000, top3705
Links
x
Kan ik je helpen?