Happy End

Thema: 1.3.0.0.0

Na 'Das Weisse Band' en 'Amour' - beiden met de Gouden Palm bekroond - zoomt Michael Haneke in een klinisch, observerende stijl in op de welgestelde ondernemersfamilie Laurent uit Calais; in economisch opzicht geslaagd, maar emotioneel bankroet. Drie generaties leven samen onder één dak: de opa, die stilaan zijn verstand verliest en dood wil, zijn kinderen Anne en Thomas en hun kroost. 
Door verschillende generaties in beeld te brengen, voert Haneke een dissectie uit van hoe en waar het fout kan lopen in een familie. De gebeurtenissen worden grotendeels door de ogen van de twaalfjarige, schijnbaar onschuldige Eve verteld. 
‘Happy End’ door Haneke zelf bestempeld als een tussendoortje, draagt toch onmiskenbaar zijn handtekening. Zijn basisingrediënten: een  Disfunctionele familie, de diepe kloof tussen de generaties, donkere verlangens, klassenverschillen en een schrijnend gebrek aan communicatie en empathie vinden we ook in deze film. 
Met deze film levert Haneke een wrange en bittere komedie af. Want ook wanneer er gelachen mag worden, ziet de toekomst er pikdonker uit. Lieven Trio, De Morgen, 11 oktober 2017.

Waar
De Spil
H. Spilleboutdreef 1 , 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Cultuurcentrum De Spil
Prijs
gratis
Reservatie
despil.ticketmatic.com/addevent.php?a...
Telefoonnummer: 051/265700
Contact
info@despil.be
Thema
  • 1.3.0.0.0
Links