Joost Bonte over ‘De jeugd van tegenwoordig’

Een stad is een mix van jong en oud, van oude en nieuwe Belgen, van mensen die al jarenlang in de stad wonen en zij die er pas hun intrek namen. Het is de kleine zakdoek waarop we samen leven, de publieke ruimte waar we elkaar gewild en ongewild ontmoeten. Hoe kunnen ouderen en jongeren elkaar vinden en begrijpen? Hoe kan het wantrouwen plaats ruimen voor vertrouwen?


Joost Bonte duidt de context waarin verschillende generaties met elkaar samenleven, toont waar de uitdagingen liggen en formuleert mogelijke antwoorden.


Joost Bonte wordt "de vader van de straathoekwerkers" genoemd. Tot voor kort was hij coördinator van het straathoekwerk in Oost- en West-Vlaanderen voor SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Hij publiceert geregeld opiniestukken in kranten en tijdschriften over het gevoerde beleid op vlak van welzijn en zorg. Hij is voorzitter van het Kortrijkse sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen.


Tijdens deze online lezing kan je in het chatvenster terecht met al je digitale vragen! Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.


Een initatief van Kenniscentrum ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

Waar
ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Kenniscentrum ARhus
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
www.eventbrite.be/e/tickets-joost-bon...
Contact
info@arhus.be
Telefoonnummer: 051 69 18 00
Trefwoorden
maatschappij, Generatiekloof, Coronaproof, bevestigd2020, ARhusRSL, online
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?