Kaarslichtconcert - Lieven Tavernier

" De fanfare van honger en dorst" en " eerste sneeuw" zitten in ons collectief geheugen. Maar Lieven is zoveel meer....:

Via ‘De Zes van Gent’ kwam Tavernier in contact met Bruno Deneckere en Nils De Caster van The Pink Flowers. Bij die eerste ontmoeting dacht Tavernier dat deze jonge kereltjes hem in elkaar zouden rammen. Het bleek echter dat ze hem wilden omarmen, meer nog ze stelden zélf voor hem te begeleiden. Tavernier sputterde tegen, zei (terecht) dat hij maar drie akkoorden kende, waarop Deneckere verklaarde dat indien in de goede volgorde gespeeld, drie akkoorden voldoende waren. De eerste begeleidingsband van Tavernier was geboren. Van nu af aan hoefde hij nooit meer moederziel alleen op een podium te staan.

Voor een groot publiek werd de naam Lieven Tavernier pas bekend nadat Jan De Wilde voor zijn cd Héhé (’91) niet minder dan drie nummers van Tavernier in het collectieve geheugen zong: Eerste Sneeuw, De Verdwenen Karavaan en het definitieve Gentse stadslied De fanfare van Honger en Dorst.

De nieuwsgierigheid naar Tavernier was daarmee bij velen gewekt, maar deze haastte zich uit de schijnwerpers . Bij latere spaarzame optredens van Tavernier klonk het steevast bij het publiek: “mooie nummers, maar waarom moet hij zonodig nummers van De Wilde zingen.” De grote verdwijntruc.

...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Cultureel buurthuis 't NeST
kerkplein 26, 8800 Rumbeke (Roeselare)
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Amate Galli VZW
Prijs
€ 8,0 Basistarief: 8,00 €; aan de deur: 10,00 €; vrijetijdspas: 5,00 €
Reservatie
kaarslichtconcerten.weebly.com/14-03-...
Trefwoorden
akoestisch concert
x
Kan ik je helpen?