Kennismakers: Help! Ik help een vluchteling

Zij hebben geluk, ze overleefden de boottocht. Ze worden geslagen, geduwd, weggejaagd. Kinderen huilen, vaders en moeders huilen. Sommigen sterven alsnog in de sneeuwstormen en de ijzige temperaturen. Het beeld van de 3jarige kleuter Aylan Kurdi die dood en totaal verlaten op het Turkse strand ligt, laat niemand onberoerd. Eindelijk kwam er actie en dat vooral bij gewone burgers.

Velen konden dit leed niet meer aanzien: sommigen keken niet meer naar het nieuws, anderen steunden financieel en sommigen besloten daadwerkelijk te gaan helpen en werden vrijwillige hulpverleners. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Hoe begin je daaraan? Hoe doe je dat? Wie steunt je en wie werkt je tegen? Voor welke administratieve, communicatieve en praktische problemen kom je te staan?….

Ingrid Demyttenaere en Veerle Boone zijn twee van de vele vrijwilligers die zich sinds 2015 het lot van die mensen op de vlucht aantrekken. Ze vertellen vanuit hun eigen ervaringen, zonder meer. Veerle was vooral actief in de kampen in Noord-Frankrijk waar ze hielp voorzien in basisbehoeften zoals eten, kledij, sociaal contact, speelgoed en animatie voor de kinderen,... Nu steunt ze nog enkele bevriende gezinnen en kennissen.

Ingrid begon ook in de kampen maar verlegde haar terrein naar Roeselare zelf, waar ze zich inzet bij het helpen zoeken naar huisvesting, mensen begeleidt bij allerhande ingewikkelde administratie en communicatie met oa OCMW, school, ….

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
ARhus - afdeling De Munt
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Reservatie
www.eventbrite.be/e/tickets-kennismak...
Contact
info@arhus.be
Telefoonnummer: 051691800
Trefwoorden
vluchtelingenhulp, vluchtelingen, hulpverlening, Vluchtelingenwerk, asielzoekers, migranten, ARhusRSL, vrijwilligers
x
Kan ik je helpen?