LANDDING: muziektheater met OKAN-leerlingen

Landding… Landing. Gestrand? Geland? Beland? Eén ding staat vast: Deze leerlingen komen met bagage, een geschiedenis verspreid over vele landen. Nu landen ze hier… En maken wij deel uit van hun land-ding… We vormen samen een diversiteit aan nationaliteiten, maar ook aan karakters...

Dit is een ontdekking van de aard van de mens, maar ook de aarding met de omgeving, of net de ontaarding… In welke aarde kiemt jouw zaadje het best? Bij wie voel jij je goed? Waardoor ga je iemand aardig vinden, of onaardig?

In dit OKAN-project (Okan staat voor Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers) onthalen de leerlingen òns op een kennismaking met hun talenten. Ze laten zien dat hun bagage uit meer bestaat dan het loslaten van het hen bekende. Zij zijn elk hun eigen individu, met hun talent, creativiteit en persoonlijkheid.
Tijdens een repetitieproces van een kleine twee maanden onderzochten de leerlingen deze vragen, daagden ze elkaar en zichzelf uit om de grenzen van hun durf op te zoeken. Via woord, beweging, muziek en dramatische werkvormen stimuleerden ze elkaar in het vinden van zelfvertrouwen en expressie.
Fasten your seatbelts, we’re getting ready for landding.

Regie: Mieke Wylin
Acteurs en muzikanten: Adam Abumarasa, Sarkis Archinak, Dimitrios Dimou, Jason Edoho, Stephanie Edoho, Marko Horvath, Abdulrahman Ibrahim, Fahad Iqbal, Hasham Iqbal, Igor Keplin, Sakhidad Noori, Khatira Omari, Kinga Wyrozumski allen van OKAN Roeselare – Wereldklasse !
Met medewerking van Tom Ternest
Wanneer: vrijdag 10 mei 2019 om 20u
Waar: zaal Komedie van CC De Spil. Tickets: via CC De Spil.
Het volledige programma:
om 20u: verwelkoming door Robby Degryse en inleiding door Naïma Charkaoui en Dominique Willaert.
om 20.30u : de muziektheatervoorstelling "LANDDING"
om 22u: een DEBAT met Majd Khalifeh (VRT), Naïma Charkaoui (kinderrechtencommissaris a.i. en auteur), Dominique Willaert (Victoria Deluxe) en Michèle Hostekint (Schepen van Integratie, Diversiteit & Gelijke Kansen, Gezondheids- en Armoedebeleid van de Stad Roeselare). Moderator: Robby Degryse (leerkracht MSKA en voorzitter Vermeylenfonds RSL)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Cultuurcentrum De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Vermeylenfonds Roeselare
Prijs
€ 10,0 Basistarief: 10,00 €; leden Vermeylenfonds: 5,00 €
Reservatie
www.despil.be
Contact
vermeylenfonds.rsl@outlook.com