Mindfulness training te Roeselare

Thema: Gezondheid en zorg
Heb je dat ook net voor je gaat slapen? Zo dat typisch avondritueel: de televisie afzetten, nog even naar toilet gaan, naar de badkamer gaan om tanden te poetsen, make-up af te doen, naar de slaapkamer gaan, gordijnen dicht trekken, uitkleden, pyjama aantrekken,... Al eens bij stil gestaan wat je echt doet op elk minuut van je avondritueel? Wellicht niet. Zonder we het beseffen liggen we in bed en zijn we totaal 'weg'. We gaan van de ene activiteit over in de andere, van de ene gedachte naar de andere, zonder stil te staan bij wat we aan het doen waren, en wat we willen doen. Het is een gewoonte geworden. We doen de handelingen automatisch. Alsof we afgestemd zijn op automatisch piloot.

Op zich is er niks ergs mee met het leven op automatische piloot, ware het niet dat door het niet volledig bewust zijn van wat er gebeurt, negatieve gedachten gemakkelijk een eigen leven kunnen leiden en zich snel voortplanten. Ze trekken de emoties naar beneden, de betrokkene voelt zich gelaten en misnoegd en weet totaal niet waarom. Men is er zich nauwelijks bewust van dat de gedachten de oorzaak waren van zijn gemoedsstemming. Het betekent ook dat de kans groot is dat je als het ware leeft in het verleden (iets op dezelfde manier doen als de vorige keer, op dezelfde manier tegen dingen aankijken, piekeren, wegdromen) of in de toekomst (opschieten, ik moet nog van alles doen, ik ben bang dat het weer mis gaat, eindeloos plannen maken).

Door nu de aandacht te trainen, Mindfulness, kan er geleerd worden om op een andere manier om te gaan met de gegeven situatie of de bestaande gevoelens. Mindfulness richt zich op de relatie met gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Door op een niet-oordelende, niet afwijzende manier maar mindfull naar de ervaring te kijken wordt het dwangmatige spanningsveld van anders willen en niet kunnen opgeheven. Men voelt zich rustig en vredig. En leeft vanuit vrijheid.

Mindfulness staat de laatste jaren enorm in de belangstelling. Er wordt heel wat wetenschappelijk onderzoek gevoerd naar mindfulness, ook in Vlaanderen. Bedoeling is te weten te komen wat de effecten van deze vorm van aandachtstraining zijn op de hersenen, de verwerking van emoties en op het immuunsysteem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
TRAX
Beversesteenweg 67, 8800 Roeselare
Wanneer
Van 17 april 2018 tot 5 juni 2018 (di van 19:00 tot 22:00,
Organisatie
Levensstroom
Prijs
€ 270,0 270 € voor de reeks van acht lessen (22 uur), inclusief map en 4 Cd's indien je 3 weken of vroeger voor de start van de training inschrijft én betaalt. Wie later dan 21 dagen voor startdatum inschrijft en betaalt, betaalt 300 €. De datum dat geldt, is de dag waarop het bedrag op rekening staat van Levensstroom.
Reservatie
heartfulness.be/Mindfulness/inschrijv...
Contact
vragenstaatvrij@heartfulness.be
Telefoonnummer: 056323969
Thema
  • Gezondheid en zorg
Trefwoorden
#Mindfulness, "meditatie", #training, #cursus, 8 weken stress-reductie training, #stress, depressie
Links