MOZART - SCHUMANN - BEETHOVEN

Thema: Klassieke muziek
PROGRAMMA H. Godelievekerk 19 nov. 16:00 u.
• MOZART - Schauspiel Direktor ouv. - 5′
• SCHUMANN - Cello Concerto - 25′
• BEETHOVEN - symfonie nr 7 - 35′

Alleen al gelet dat ze geen opnameapparatuur hadden waren Mozart (1756-1791), Schumann (1810-1856) en Beethoven (1770-1827) geniën!
Dankzij de partituren weet dirigent Eric Lederhandler hun muziek virtuoos om te zetten waarvoor hij 45 professionele musici rekruteert uit de Vlaamse Opera en het Nationaal Orkest.

Eric LEDERHANDLER (Ukkel 1965) werd als eerste buitenlandse dirigent aangesteld in China als muziekdirecteur van het Jiangsu Symphony Orchestra. Hij studeerde piano, daarna aan het Brussels Conservatorium waar hij diploma’s behaalde van klavecimbel, kamermuziek, contra-punt en fuga en werd laureaat koordirectie. Als laureaat van de ‘Wiener Meisterkurse für Dirigenten’ dirigeerde hij het ORF Funkhaus te Wenen. In 1992 richtte Eric het kamerorkest Nuove Musiche op waarmee hij jaarlijks een 40-tal concerten verzorgt in binnen- en buitenland.
Hij begeeft zich regelmatig op het domein van de opera als assistent-dirigent in de Munt, de Opéra Royal de Wallonie en de Vlaamse Opera. Hij wordt wereldwijd gevraagd als gastdirigent.
In België dirigeerde hij het Ensemble Vocal de la RTBF en is hij te gast bij het Orkest en de Koren van het Conservatorium van Brussel, bij het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie en het Nationaal Orkest van België.

Connectie Godelieveparochie en Oekene:
dit concert past in de reeks 'Oekene Inviteert'. De drukke concertagenda in Oekene was aanleiding tot een culturele alliantie waar de kerkfabriek van de Godelieveparochie enthousiast aan meewerkt. Trouwens is Oekene-kerk te klein voor deze uitzonderlijk grote orkestbezetting.
Ongeacht dat het pittoreske St.-Martinuskerkje schattig oogt en de moderne H. Godelievekerk multifunctioneler is, beide organisaties beschouwen klassieke muziek als een waardige aanvulling van het gebruik van een kerkgebouw. Muziek brengt tevens mensen samen en allicht gaan sommigen minder schuchter hun kerk binnen dan een concertgebouw. Vandaar nu de kans.

Concert voor het goeie doel:
maatschappelijk dienstbetoon ‘De LINK’.
‘De LINK’ staat voor ‘lokaal collectief huis-aan-huis vervoer op afroep’. Vooral handig voor wie oncomfortabel ver van de bushalte woont. Naast de ‘LINK met de Lijn en de trein,’ dient De LINK ook als volwaardig lokaal vervoer, als boodschappendienst (‘KLUSBUS’ voor de 3de leeftijd), als collectieve dorps-BOB en tezelfdertijd als een vorm van burgerwacht. De LINK is een mobiliteitsalternatief en draait als proefproject in Oekene-Roeselare. Info: www.oekeneNV.be.

INCLUSIEF RECEPTIE: €25 ADD / €20 mits reservatie - jonger dan 25j. & vrijetijdspas: €10.

RESERVEREN: €20/ticket (-25j. & vrijetijdspas: €10) op rekeningnr. van vzw Collectief ‘De LINK’: BE72 7310 3026 8116 vermeld: ‘concert 19/11′. Overschrijven kan t.e.m. 14/11/2017, nadien reserveren per e-post oekeneNV@live.be
op de valreep een berichtje naar 0475 23 98 01.
Tickets worden klaargelegd aan de inkom. Ongenummerde plaatsen.

INFO: www.oekeneNV.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
H. Godelievekerk
Gitsestraat 287, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 20,0 Basistarief: 20,00 €; €20 incl. receptie: 20,00 €; €25 ADD incl. receptie: 25,00 €; €10 jonger dan 25 j. & vrijetijdspas incl. receptie: 10,00 €
Reservatie
oekeneNV@live.be
www.oekeneNV.be
Contact
Telefoonnummer: 0475 23 98 01
Thema
  • Klassieke muziek
Trefwoorden
vzw Collectief 'De LINK', OekeneNV, Oekene Inviteert, wintervanrsl