Nestkasten timmeren - AFGELAST

Handige Harry’s, en al wie dat wil worden, mogen zich vandaag komen uitleven. We hebben namelijk veel handen nodig, ook die van kinderen, om onze voorraad insectenhotels, nestkasten en voederruiven aan te vullen. Timmeraars met wat ervaring kunnen aan de slag met thermisch verduurzaamd vurenhout voor wat delicater timmerwerk. Geen timmerervaring? Dan kan je insectenhotels opvullen! Met een mix aan holle stengels zoals bamboe en riet, en houtblokken waar je nestgangetjes in boort, bouw je prachtige woonsten waar solitaire bijtjes niet aan kunnen weerstaan.

Op deze doe-namiddag timmeren we met jong en oud voor een betere natuur, en dat voor het 22e jaar op rij. Niet alleen de insecten en vogels worden er beter van, het levert ook wat op zodat we onze steenuilenwerkgroep een duwtje in de rug kunnen geven.

We zorgen ook voor een extraatje. Een gezellig onderonsje in deze donkere wintermaanden, dat vraagt om iets lekkers. Wat denk je van ons homemade gebak met verse chocomelk of, zo je wil, een straffe koffie? Alleen al daarvoor… 

Je kan best je eigen handschoenen, hamer en tang meebrengen, en niet te vergoten: oordopjes. Denk er verder aan je voldoende warm in te duffelen. Er moet niet geverfd worden, dus geen borstels noch kliederpartijen. En je kan nog steeds een eigen bouwsel (1 per deelnemer) meekrijgen aan materiaalprijs.

Waar
loods van bouwfirma Debal
Verbrandhofstraat 130, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Mandelstreke
Reservatie
Sign Up, Sign Up, Sign Up
Contact
natuur.mandelstreke@gmail.com
Telefoonnummer: 0484/658.233
Trefwoorden
erkend SCVW, Natuurpunt, vogels, ook voor kinderen, Insecten en ongewervelden, Corona-proof
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?