Nestkasten timmeren & insectenhotels pimpen

Opgelet: Vergeet niet om je in te schrijven voor deze activiteit.

Vorig jaar is het wegens de pandemie bij lippendienst gebleven, maar net na kerst kan je opnieuw je energie en extra feestpondjes kwijt op onze doe-activiteit. Niet enkel handige Harry’s en Henriettes, maar echt iedereen, oud én jong, kan zich komen uitleven om gezellig samen nestgelegenheid voor insecten en vogels te bouwen.
 
Wie ervaring heeft met het betere slagwerk kan voor de constructie van de behuizing zorgen. Daarna kunnen creatievelingen aan de slag met doorboorde houtblokken, bamboe en andere holle stengels voor de binnenafwerking van de insectenhotels.
 
(Groot)ouders en (klein)kinderen vinden er hun gading, als je er tenminste niet vies van bent je handen vuil te maken. Wij zorgen voor een smakelijk extraatje, zeker welkom in volle kerstperiode.
 
In de loods waar we aan de slag zijn, kunnen we zo nodig voor verwarming zorgen, maar breng toch maar een warme winterjas mee die tegen een stootje kan. Denk ook aan oordopjes en werkhandschoenen. Timmeraars zorgen best voor een eigen hamer en tang. 
 
Deelnemers die dit wensen kunnen een insectenhotel, nestkast of voederruif meenemen tegen materiaalprijs. Op het terrein is er ruime parkeergelegenheid. 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
loods van bouwfirma Debal
Verbrandhofstraat 130, 8800 Roeselare
Wanneer
27/12 at 13:30
Organisatie
Natuurpunt Mandelstreke
Contact
natuur.mandelstreke@gmail.com
Telefoonnummer: 0484/658.233
Trefwoorden
ook-voor-kinderen, Erkend-SCVW, Natuurpunt, Insecten-en-ongewervelden, Vogels, ook voor kinderen, geannuleerd
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?