NEW CITY SESSIONS 2019

Thema: Folk en wereldmuziek
PROGRAMMA:
15u KAJEAN: Karel Vercruysse (gitaar) & Jean-Paul Boucquet (mandoline)
zijn twee Roeselaarse folkveteranen die ooit samenspeelden in O'Djavel en Our choice. Op het programma staat een mix van country, bluegrass, folk, met hier en daar een vleugje jazz of klassiek maar ook eigen composities.
Plaats: Tuin van eethuis De Steeg, Sint-Hubrechtsstraat 19

16.30u MAYSAN TRIO: Tarek Alsayed Yahya (luit), Simon Leleux (percussie) & Tammam Ramadan (ney)
Dit muzikale trio, is het gevolg van Tammam Al Ramadan (ney) en Tareq Alsayed's (luit) vlucht van Aleppo in Syrië naar België. Al lange tijd zijn ze vrienden, en beide muzikanten kennen elkaar ook van het bekende Wajd-ensemble. En het is vooral de wil om zowel instrumentale als innovatieve muziek te maken die hen bij elkaar heeft gebracht.
Ze worden vergezeld op percussie door Simon Leleux, die het geluid van het trio verfijnt. Op een virtuoze, verstandige, maar unieke manier behandelen ze een Syrisch, Iraaks, Egyptisch, Grieks en Turks repertoire, terwijl er ook ruimte is voor improvisatie.
Dankzij composities van Tareq wordt het repertoire uitgebreid met westerse invloeden. Het trio heeft een zekere frisheid, een gemak, een genot om te spelen met buitengewone geïmproviseerde dialogen, met ook een gevoel van eenheid, dit alles resulterend in een diepgaande, sterke melancholische en energieke soort muziek.
Plaats: Tuin Camerlynck, Mariastraat 19

18u RONY VERBIEST/FAPY LAFERTIN/KOEN DE CAUTER
Een hartelijke samenwerking tussen drie grootmeesters van de Gipsyswing-traditie.
Koen De Cauter (saxofoon, gitaar en zang) en Fapy Lafertin (gitaar) speelden vanaf 1975 samen in het fameuze Waso-Quartet waarmee ze de muziek van Django Reinhardt opnieuw tot leven brachten. Wanneer Fapy zijn eigen weg volgde, vond Koen in de gerenommeerde accordeonist Rony Verbiest een nieuwe collega. Nu vormen de drie heren voor het eerst samen een groep waarbij ze op zoek gaan naar liederen uit hun jeugd die hen beïnvloedden.
Plaats: Tuin Villa Sint-Georges, Beversesteenweg 78.

19.30u EVA DE ROOVERE
Eva De Roovere kent u van de folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van “Kleine Blote Liedjes”.
Maar vooral van haar solowerk: haar debuutalbum “De jager”, daarna volgt "Over & weer", een derde cd “Mijn huis” en “Viert”, een album dat samenloopt met de dichtbundel "Positron".
Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met "Slaap lekker", zijn remix van "Fantastig toch".
Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, 3 Engelstalige albums uitgebracht en werkt ze volop aan nieuw repertoire. Eva toert solo, met eigen werk en met verschillende projecten, door België en Nederland.
Plaats: Tuin CHIC, Ardooisesteenweg 116

21u KOSMOKRATORS: Michel Karakatsanis (zang & bouzouki), Karsten de Vilder (zang & percussie) en Frans De Clercq (zang & bouzouki).
De Kosmokrators brengen Griekse rebetikaliederen met Nederlandse, Franse, Engelse en Griekse teksten. De vertalingen blijven dicht bij het origineel, en behouden het authentieke harde en ondergrondse karakter van de rebetiko. Het thema bij uitstek is de wereld van de manges, de taaie muzikanten, stoere binken en hasjrokers uit Athene en Piraeus.
Steeds gaat het om doorgewinterde teksten, soms aangepast aan het hier en nu, soms hard, soms teder, maar altijd voorzien van een flinke dosis humor.
Plaats: Café Breda Jazz, Onze-Lieve-Vrouwmarkt/Bruanestraat

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Mooie Krottegemse Tuinen!
concerten op verschillende locaties, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
De Andere Steenweg
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
info@la-barraca.be
Thema
  • Folk en wereldmuziek
Trefwoorden
erfgoed, tuinen, gratis parcours, Folk en wereldmuziek, 5 concerten op rij, kajean, maysan trio, old friends verbiest lafertin de cauter, Eva De Roovere, kosmokrators, zomervanrsl
x
Kan ik je helpen?