Ntg / Peter Verhelst

Thema: Tekst en muziektheater


‘Koor’ is een luisterspel met projecties en live muziek van KRENG (Pepijn Caudron), bij ons gekend door de muziek die hij maakt voor Abattoir Fermé.


Auteur-regisseur Peter Verhelst viert dertig jaar dichterschap. Hoe kan dat beter dan met een bloemlezing uit zijn omvangrijke poëzieoeuvre. In ‘Koor’ herschrijft hij zijn gedichten en laat ze als nieuwe sterrenbeelden in een andere, verrassende samenhang verschijnen.

Vergis je niet. Dit is geen saaie lezing of poëzievoordracht. ‘Koor’ begint als een zinnenprikkelend hoorspel, om de luisteraars vervolgens mee te voeren naar een nog verborgen melkwegstelsel in het verzen-universum van Verhelst. Een meerstemmig maanlandschap met komeetinslagen van woord, beeld en klank.


“Er is een grens aan wat je kunt bedenken, aan wat je taal kunt geven. Er zijn nu eenmaal dingen die ons praten overstijgen. En dan voel je de hybris om daar toch woorden aan te geven. Telkens weer een millimeter terrein veroveren op dat waar we geen woorden voor hebben. Dat is de mystiek van het schrijven.” Peter Verhelst

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
De Spil
H. Spilleboutdreef 1 , 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Cultuurcentrum De Spil
Prijs
€ 13,5
Reservatie
Telefoonnummer: 051/265700
Contact
info@despil.be
Thema
  • Tekst en muziektheater