ODE (AAN DE VROUW) / kunstwerkjes in de brievenbus LARA JAKOBA BREINE & LIEN ANCKAERT

In het werk van Lara Jakoba Breine en Lien Anckaert staat vrouwelijkheid centraal. In januari 2020 bracht vzw Wit.h hen samen in het kader van #Windstoot. Het begin van een inspirerende samenwerking en warme vriendschap.

Met inspiratiebronnen als Félicien Rops, Léon Spilliaert en de liefde stipt Lien een mysterieuze wereld tot leven op papier. Duizenden zwarte stippen die een krachtig, poëtisch en intrigerend beeld vormen. Lara is naast tekenaar gefascineerd door taal. Zo zet ze bijvoorbeeld flarden van gesprekken om in beelden.

Hun gezamenlijke wereld is een uniek universum. Heerlijke muziekjes, zinnen op alle soorten papiertjes, dansjes, grote en kleine tekeningen tegen de muur, boeken, geluidsopnames van hun gesprekken, veel koffietjes en chocoladekoekjes, flarden tekst, prenten en platenhoezen komen op een wonderlijke manier samen tot een montage.

Voor Take Away vangen ze een stukje van dat universum in een doosje. Een origineel werk van elk van hen, een zelf ingebonden boekje en een paar hebbedingen die we nog niet verklappen. Alles in een genummerde omslag in een heel kleine oplage.

Wij zijn fan en kunnen alleen maar zeggen, dit wil je absoluut door je brievenbus zien vallen!

Lara Jakoba Breine en Lien Anckaert # de windstoot

‘Durf je kijken’

ism vzw wit.h + windstoot

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Cultuurcentrum De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Cultuurcentrum De Spil
Prijs
€ 25,0 Basistarief: 25,00 €
Reservatie
Telefoonnummer: 051265700
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?