Opleiding LINTO - versterkt leerkrachten

Thema: Persoon en relaties
Als leerkracht word je in de loop van je carrière onvermijdelijk geconfronteerd met conflicten in de klas, uitdagend gedrag, pestsituaties, enzovoort. Het is niet altijd gemakkelijk om hier mee om te gaan.

Ben je op zoek naar een houvast om met dergelijk moeilijk gedrag om te gaan, wil je concrete ‘tools’ om uitdagende leerlingen te begeleiden of wil je werken aan een positieve klassfeer? Dan kan je je in de groene kolom hiernaast inschrijven voor een van onze LINTO-opleidingen.

'Zowel voor de leerkrachten als de jongeren is dit een kans om te groeien. Groeien als individu, maar ook als mens. Het is een MUST voor elke leerkracht.' (Sarah, leerkracht)


Inhoud

Als kapstok doorheen de opleiding hanteren we de preventiepiramide van Johan Deklerck. We doorlopen de piramide van boven naar beneden. We starten met enkele concrete ‘tools’ en do’s and don’ts bij het omgaan met moeilijk gedrag. Gaandeweg dalen we af in de piramide en bekijken we samen met jou hoe je kan komen tot een positief schoolklimaat.


Tijdens de opleiding komen volgende theorieën en modellen aan bod:
- herstelgericht werken en denken,
- ervaringsleren, groepsdynamica en rollen,
- psychofysieke weerbaarheidstraining,
- cirkels van Verbondenheid,
- geweldloze communicatie,
- competentiegericht werken,
- begeleidershouding/leerkrachtenstijl,
- …

We laten je steeds op een ervaringsgerichte manier kennismaken met deze inhouden, door middel van oefeningen, activiteiten en nabesprekingen.


Vorm

De LINTO-opleiding bestaat uit twee luiken: een meerdaagse opleiding en intervisiemomenten achteraf. Tijdens deze intervisiemomenten krijg je de kans om je ervaringen en vragen te delen met de andere deelnemers.


Achtergrond

In 2013 raadde de Onderwijs-inspectie de lerarenopleidingen aan om in te zetten op de voorbereiding en ondersteuning van beginnende leerkrachten. Binnen onze eigen onderwijsprojecten merkten we tegelijkertijd een toenemende vraag bij scholen en leerkrachten naar opleiding, intervisie en coaching in het omgaan met moeilijk gedrag in de klas. Vanuit deze noden werkten we LINTO uit.

De inhoud van LINTO stelden we samen op basis van onze jarenlange expertise in onderwijsprojecten (Time-Out, Persoonlijke Ontwikkelingstrajecten, samenwerkingsverbanden met Leren en Werken, schoolondersteuning, enz.).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Kerelsplein
Acaciastraat 6, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Arktos vzw
Prijs
€ 300,0 Basistarief: 300,00 €
Reservatie
arktos.be/nl/ondersteuning/linto
Thema
  • Persoon en relaties
Trefwoorden
opleiding, bijscholing leerkracht, groepsdynamica, intervisie, weerbaarheid, B_out
x
Kan ik je helpen?