Servaas Bingé: Nooit meer naar de dokter

Thema: Gezondheid en zorg
Servaas Bingé, naast huisarts ook dokter van wielerploeg Lotto-Soudal, gaat op zoek naar de redenen waarom mensen hem consulteren. Vaak is een doktersbezoek onnodig. Mensen bepalen hun gezondheid namelijk grotendeels zelf; door anders te leven, te eten en te bewegen. Of door een ommezwaai van de manier waarop we nu naar de dokter gaan.

Dus heeft hij de dokter de ‘healthitude’ in het leven geroepen. Healthitude staat voor de combinatie van ‘Health’, Engels voor gezondheid, en ‘attitude’, de houding en de dagelijkse keuzes die we maken voor onze eigen gezondheid.

Optimale en langdurige gezondheid is niet onbereikbaar mits de juiste ingesteldheid. Een goede ‘healthitude' kan je kansen aanzienlijk verhogen op een langer en gelukkiger leven in de beste gezondheid.

Servaas Bingé (°1980) is huisarts en sportarts. Vanuit zijn werk als hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal legde hij de basis voor de healthitude en het healthigram. Hij spreekt een no-nonsense taal en maakt moeilijk verteerbare onderwerpen tastbaar. Met humor en een creatieve toets maakte hij al veel mensen wat wijzer in de complexe wereld van de ideale gezondheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
ARhus - afdeling De Munt
Prijs
€ 5,0 Basistarief: 5,00 €; Vrijetijdspas: 2,50 €
Reservatie
www.eventbrite.be/e/tickets-servaas-b...
Contact
info@arhus.be
Telefoonnummer: 051691800
Thema
  • Gezondheid en zorg
Trefwoorden
healthitude, gezondheid
x
Kan ik je helpen?