SINISTER SISTER – BARTOK

Thema: Pop en rock
In een nieuw avontuur gaat SINISTER SISTER de muziek van Bela Bartok te lijf. Bartok was een briljante Hongaars componist uit de 20ste eeuw. Hij creëerde zijn eigen wereld van gewaagde polymodaliteit om zich zo los te maken van heldere en voorspelbare melodie en harmonie. Voor ritme haalde hij inspiratie bij de vurige folkloremuziek uit Oost-Europa. Dit bracht hem eveneens in contact met exotische en opwindende toonladders. Al die elementen samen zorgen voor haast onverklaarbaar frisse muziek en bulkt van het lef, energie en mysterie.

CLAUS selecteerde nauwgezet de belangrijkste en meest typerende fragmenten uit enkele van Bartoks orkestrale parels: “De Wonderbare Mandarijn”, “Muziek voor Snaren, Percussie en Celesta” en “Concert voor Orkest”.

Aanvullend materiaal komt uit enkele pianowerken. Op basis van dit materiaal maakte Claus bewerkingen die de band op het lijf geschreven zijn: dansende grooves, opwindende ritmiek, sprankelende melodieën, verrassende wendingen en mysterieuze klanktapijten. Improvisatie kabbelt of scheurt steeds rond en door de bewerkingen, en Bartok krijgt een hevige facelift door de sound en attitude van SINISTER SISTER!

Maayan Smith: sax
Pieter Claus: vibrafoon
Jan Ghesquière: elektrische gitaar
Michel Hatzigeorgiou: elektrische bas
Lander Gyselinck: drums

Tickets kosten 8 euro en 5 euro (kinderen -12 en leden TOON)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
De Kleine Stooringhe
Blinde Rodenbachstraat 23, 8800 Rumbeke (Roeselare)
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
TOON vzw
Prijs
€ 8,0 Basistarief: 8,00 €; kinderen -12 en leden TOON: 5,00 €
Thema
  • Pop en rock
Trefwoorden
staproeselare
Links