Studiedoping: geen goed idee!

I.s.m. ARhus, CM en Teleblok


April betekent traditioneel het begin van de blok. Studenten nemen hun cursussen door, misschien zelfs voor het eerst. Bij sommigen lukt dat vlot, anderen komen voor onaangename verrassingen te staan en dan slaat de stress toe. Met een gezonde dosis stress is niets mis, het helpt om beter te presteren. Maar langdurige blootstelling eraan vermoeit het lichaam, veroorzaakt een verminderde eetlust en maakt vatbaarder voor ziektes. De coronamaatregelen zorgen bovendien voor een extra druk, nu ook ontspanning met vrienden wegvalt.


Uit een onderzoek van Teleblok in 2019 blijkt dat ruim één student op de tien tijdens de examens medicatie neemt tegen de stress. Is dat wel een goed idee? Pepmiddelen of slaap- en kalmeringsmiddelen kunnen kortstondig een aantal symptomen onderdrukken, maar veranderen niets aan de oorzaak. Bovendien heeft dergelijke medicatie heel wat negatieve effecten die de slaagkansen onderuit kunnen halen.


Wat helpt dan wel? Zijn er gezonde alternatieven? Dokter Emmanuel Nelis van AZ Sint-Lucas brengt een boeiende presentatie over de impact van medicatie op je gezondheid en studieprestaties. Psycholoog Brecht Noyez geeft jongeren en hun ouders concrete en praktische tips om stress te verminderen en te zorgen voor een goede nachtrust. Input krijgen ze alvast van een aantal jongeren die hen een aantal stellingen voorleggen.


Voor meer webinars van CM surf naar www.cm.be/agenda

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
online
nvt , 8800 Roeselare
Wanneer
27/04 at 19:30
Organisatie
Kenniscentrum ARhus
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Contact
info@arhus.be
Telefoonnummer: 051 69 18 00
Trefwoorden
ARhusRSL, online, VariaCoronaproof, B_out
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?