Toneelhuis & Arsenaal/lazarus

Thema: Tekst en muziektheater

In deze bewerking is het verhaal gesitueerd in een niet zo verre toekomst op een eiland waar ‘vluchters’ samengebracht worden totdat een beslissing is genomen of ze naar het continent mogen of niet. Maar het continent houdt al jaren de grenzen stevig dicht. Hulpverleners en militairen zijn aan zichzelf overgelaten om de boel draaiende te houden. De samenleving zakt weg in morele lamlendigheid.  

De chef van het eiland, Lucien Cordier, is een zwakkeling, de risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder enige scrupule begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt. 

De voorstelling is een confrontatie tussen scenografische precisie en baldadige, rauwe speelsheid, tussen literaire ernst en schijnbare lichtvoetigheid, tussen een doordachte vormgeving en een anarchistische aanpak. 

Bevolkt met groteske personages in extreme situaties en vol scherpe dialogen balanceert het universum van Bagaar op de rand van de afgrond. Bijtende maatschappijkritiek vermengt zich met zwarte humor. Een ongemakkelijke fabel over het morele bankroet van een samenleving die heel erg veel op de onze lijkt. 

Waar
De Spil
H. Spilleboutdreef 1 , 8800 Roeselare
Wanneer
23/04 at 20:00
Organisatie
Cultuurcentrum De Spil
Prijs
€ 15,0
Reservatie
apps.ticketmatic.com/widgets/cc_de_sp...
Telefoonnummer: 051/265700
Contact
info@despil.be
Thema
  • Tekst en muziektheater
Links