UITGESTELD: Lezing KIJKEN NAAR KUNST door Noël Veranneman. De visie van kunstschilder Joseph Desimpel

Thema: Kunst en kunsteducatie
In 2017 overleed kunstschilder Joseph Desimpel, oud-leraar aan het SASK in Roeselare. De familie Desimpel vindt de tijd rijp om met een tentoonstelling, van de werken van hun overleden familielid, deze bijzondere artiest te herdenken.
Desimpel heeft decennialang een grote groep leerlingen begeesterd en opgeleid in de klassen Monumentale kunsten en Figuur- en portretschilderen aan de academie van Roeselare. In alle stilte bouwde Desimpel jarenlang aan een indrukwekkend eigengereid oeuvre.
Een rijke collectie schilderijen en tekeningen uit privébezit zal voor het eerst worden geëxposeerd. De selectie toont een overzicht van de vroegste werken tot zijn laatste tekeningen. Portretten, landschappen, tekeningen en groots opgezette composities met figuren zijn de belangrijkste onderwerpen. Het vakkundige onderricht van Desimpel is waarlijk af te lezen van de tentoongestelde werken. Een expositie waar velen naar uitkijken!

Organisatie/concept: Familie Desimpel stelde Piet Deceuninck aan als curator voor deze tentoonstelling. Deceuninck friste voor dit evenement een vijftiental werken van zijn vroegere leermeester op. In het totaal omhelst de tentoonstelling rond de veertig werken. Daarmee kan men spreken over een ware retrospectieve. Ook oud leerling Noël Veranneman heeft het project van dichtbij opgevolgd en zal een lezing brengen over het meesterschap, het métier, van Desimpel . KIJKEN NAAR KUNST De tentoonstelling wordt door de docenten van de academie van Roeselare SASK. uit blijk van waardering voor hun voorganger, opgebouwd in Galerie Alfons Blomme.


website: Galerie Desimpele.be

Noël Veranneman: noel.veranneman@skynet.be tel. : 051/22 45 36

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Verzonken kasteel ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Thema
  • Kunst en kunsteducatie
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?