Vaar mee met de milieuboot op het Kanaal Roeselare-Leie vanuit Roeselare

Thema: Milieu en natuur
Onder deskundige begeleiding van onze lesgevers hoor je op een interactieve manier het verhaal van het Kanaal Roeselare-Leie. Langs het kanaal en in de haven van Roeselare zijn veel bedrijven gevestigd. Het kanaal wordt de komende jaren verder aangepast zodat meer goederen via het water vervoerd kunnen worden. De waterkwaliteit is redelijk goed. In Ingelmunster is een paaiplaats aangelegd zodat het visbestand verder kan ontwikkelen.
Wil je meer weten? Reserveer vooraf je plaats aan boord van de milieuboot en ontdek het volledige verhaal van het kanaal. In het laboratorium kan je ook meehelpen de waterkwaliteit bepalen en kan je determineren welke macro-invertebraten er in het water leven. Je krijgt tips mee om duurzaam om te gaan met water en hoe je kan helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Een tocht met de milieuboot is een aanrader voor jong en oud.
Op weekdagen zijn er educatieve milieuboottochten voor scholen. Op zondagnamiddag 17 oktober kan je samen met je familie, vrienden of vereniging meevaren vanuit Roeselare. Alle Corona-richtlijnen van de overheid worden nauwkeurig gevolgd en aan boord toegepast.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
kruising Langebrugstraat en Kaaistraat
Kaaistraat , 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
De Milieuboot
Prijs
€ 8,0 Basistarief: 8,00 €; < 18 jaar: 4,00 €
Contact
info@milieuboot.be
Telefoonnummer: 053 72 94 20
Thema
  • Milieu en natuur
Trefwoorden
visitroeselare
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?