Van appelbes op andere takken !?!

Thema: Voeding
Even later kwam een van onze leden langs met het voorstel om de appelbes eens kort te komen voorstellen op een vergadering.

Een idee was geboren; waarom geen vergadering waarop we enkele minder bekende aspecten van het wijn en bier maken voorstellen maar vooral, waar we de leden de kans geven om hun vragen op tafel te gooien en daar samen een oplossing voor te zoeken.

We hoppen dus van de appelbes op enkele andere onderwerpen.

Eén van die andere takken begint met een proevertje van een iets minder aangename wijn met puttekes geur. Deze befaamde geur en dito smaak heeft al veel wijntjes naar de riool gezonden.

Echter, kan je deze geur ook verwijderen of bestrijden?

Dit wordt een verhaal van een praktische zoektocht naar een oplossing voor een veel voorkomend probleem. Het voert ons via een gedegen uitleg over sulfiet - hoe en wanneer toevoegen, hoeveel toevoegen, op welke manier kan je een sulfiet gehalte meten - naar een tweede proever die hopelijk… heel wat aangenamer zal zijn.

Ik kijk ook uit welke methodes er worden voorgesteld om teveel aan sulfiet te verwijderen, en wat de risico’s zijn ivm sulfietgebruik.

Dit deel wordt afgesloten met een derde proever van een “geredde” wijn.

Dus, wie een vraag heeft over wijn of bier moet zeker langskomen, ik ben ervan overtuigd dat we ter plaatse veel onzekerheid gaan kunnen wegnemen … en meteen ook inspiratie gaan opdoen voor toekomstige vergaderingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Kerelsplein (grote zaal)
Accaciastraat 6, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
RWB (Roeselaarse wijn-en biergilde vzw)
Prijs
€ 5,0 Basistarief: 5,00 €; leden: 5,00 €; niet leden (eerste kennismaking): 5,00 €; niet leden: 10,00 €
Contact
info@rwbgilde.be
Thema
  • Voeding
Trefwoorden
wijn, bier
Links
x
Kan ik je helpen?