Veroudering en bewaren van wijn en bier.

Er bestaan namelijk heel wat misverstanden over het bewaren van beide alcoholische dranken. We belichten ook de stap ervoor, namelijk de duur van de gisting, lagering en de bewaartijd na botteling. Fouten hierbij kunnen vroegtijdige veroudering van het brouwsel veroorzaken.

Hobbywijnen moeten voldoende lang klaren om ze helder te krijgen. Dit is normaal.
Bij bier is dit totaal anders, veel brouwers maken grove fouten op dit gebied.

Bij het bewaren van wijn spelen het soort kelder of bewaarplaats, de kwaliteit van de wijn, het type wijn, de druiven nog zo veel meer factoren een grote rol.
Het juiste moment om uw geliefkoosd biertje te degusteren is zo mogelijk nog complexer. Zit er veel (verse) hop in? Wat is het alcoholgehalte?
Welke bierstijlen bewaren het langst? Op welke manier wordt bier het best gestockeerd?

Aan de hand van enkele lekkere en soms minder aangename proevers wordt u met de neus op de feiten gedrukt. Een lesje om nooit meer te vergeten!
Met andere woorden, er wordt in klare taal vertelt welke wijn/bier op welke wijze , hoe en waar ideaal wordt bewaard!

Wilt u voor de rest van uw leven steeds uw bieren en wijnen op het juiste moment en in "forma perfecta" presenteren aan uw gasten, kom dan zeker naar deze avond!
Mario Deroo zal in zijn gekende stijl onze gastheer zijn !

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Kerelsplein (grote zaal)
Accaciastraat 6, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
RWB (Roeselaarse wijn-en biergilde vzw)
Prijs
€ 5,0 Basistarief: 5,00 €; leden: 5,00 €; niet leden: 10,00 €
Contact
info@rwbgilde.be
Trefwoorden
wijn, bier
Links
x
Kan ik je helpen?