VOLZET - Etiketjes - Ann Ceurvels

CM Roeselare-Tielt ism. ARhus

Meer info:

Veel kinderen hebben tegenwoordig een 'etiketje'. Autisme bijvoorbeeld. Daar hoorde je pakweg twintig jaar geleden amper iets over. Drukke en ‘lastige’ kinderen krijgen vandaag al snel de stempel ADHD.

Veel mensen fronsen hun wenkbrauwen bij diagnoses als ADHD en ASS en vinden dat deze ‘etiketjes’ veel te snel gegeven worden. Maar laat die etiketjes voor veel ouders net een steun zijn, want al die twijfels en kritiek van buitenstaanders hebben een grote impact op een gezin. Een diagnose is geen einde van de opvoeding, maar eerder een doorstart.

Ann Ceurvels is een bekend gezicht in Vlaanderen. Ze speelde jaren in diverse tv-series als Windkracht 10, Flikken en Aspe. Ze is een etiketjes-mama en zelfs een etiketjes-echtgenote. Ze botste vroeger vaak met deskundigen over de aanpak van haar zoon, maar net dankzij zijn etiketje, verloopt de wisselwerking tussen haar inmiddels ASS-puber en zijn omgeving veel vlotter.

Ann Ceurvels schoolde zich om tot kinder- en jeugdcoach en wordt door autismevlaanderen.be ingezet als Auti-coach. Met haar getuigenis probeert Ann Ceurvels een hart onder de riem te steken van andere etiketjes-ouders en hoopt ze dat buitenstaanders voortaan met een andere blik naar deze gezinnen kunnen kijken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 5,0 Basistarief: 5,00 €; Vrijetijdstarief of CM-leden met recht op VT: 2,50 €
Reservatie
www.eventbrite.be/e/tickets-gelukkig-...
Contact
gezondheidsbevordering.roeselaretielt@cm.be
Telefoonnummer: 051 69 18 00
Trefwoorden
etiketje, label, adhd, ASS, ann ceurvels, ARhusRSL, opvoeden, wintervanrsl, opvoeding, uitinmidwest, UiTinMijnRegio