West-Vlaanderens Mooiste: recreatieve fietsers fietsen langs glooiende wegen naar 'Zonnebeke' en 'Ieper

Thema: Atletiek, wandelen en fietsen
Fietsers hebben vanaf 27 juli elke week de keuze uit nieuwe, verrassende fietsroutes binnen West-Vlaanderen. Elke week ontdek je nieuwe fietsroutes in een andere West-Vlaamse regio. Als fietser kun je van thuis uit inpikken onderweg en deelnemen aan ‘West-Vlaanderens Mooiste’.

In de week van 10 augustus tot en met 16 augustus verlaat je de stad via ‘Het Sterrebos’. De 25km gaat na Beitem richting Moorslede. Langsheen het centrum van Moorslede kom je uit op de Stroroute.

De 50 & 75km fietsen langsheen Dadizele, gekend voor zijn ‘Basiliek’ en zijn ‘Rosarium’, richting het heksendorp Beselare.
De 50km fietst na Geluveld richting het ‘Polygoonbos’, waar de 50 & 75km opnieuw kennis maken met elkaar, richting Zonnebeke. Hou zeker eens halt bij het ‘Passchendale Memorial Park’ in Zonnebeke. Je mag niet vergeten het uitkijkpunt ‘Onze Lieve Vrouwekerktoren’ in het centrum te bestijgen en te genieten van schitterende vergezichten.

De 75km fietst naar Ieper. Onderweg maak je kennis met heel wat oorlogsherinneringen, het provinciedomein ‘De Palingbeek’ en passeer je langsheen ‘Dikkebusvijver’. In Ieper fiets je op de ‘Vesting’ richting de markt waar het beroemde ‘Flanders Field Museum’ is gevestigd. Je verlaat de stad via 
‘De Menenpoort’.

Via de stroroute fietsen alle afstanden opnieuw naar het vertrekpunt in Roeselare.

Alle fietsroutes, zowel de recreatieve- als sportieve routes, worden digitaal aangeboden om te gebruiken op jouw gps-toestel of smartphone. De recreatieve routes kan men eveneens op papier verkrijgen bij KOERS, museum van de wielersport of bij één van onze partners. De fietsroutes worden in het weekend voorafgaand aan de fietsweek bekend gemaakt via onze online kanalen ( website, Facebook, ...) en bij onze partners waar je de papieren versie van de recreatieve route kan bekomen.

Dit concept streeft naar een vrijheid van fietsen, het ontdekken van toeristische parels binnen West- Vlaanderen en het creëren van een sportief vakantiegevoel bij de fietsers. Recreanten kiezen dus zelf wanneer en welke afstand ze fietsen. Deelnemen aan het fietsevent is gratis.

Alle info over dit alternatieve concept vind je op www.westvlaanderensmooiste.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
KOERS. Museum van de Wielersport
Polenplein 15, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Dienst Publiekswerking stad Roeselare
Contact
vrijetijd@roeselare.be
Telefoonnummer: 051 26 24 00
Thema
  • Atletiek, wandelen en fietsen
Trefwoorden
fiets, wo1, recreatieve fietstocht, activiteit, fietstocht met knooppunten, genieten, ieper, zonnbeke, Palingbeek, Nonnenbossen, Dadizele, familie fietstocht
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?