West-Vlaanderens Mooiste: sportieve uitdaging doorheen het West-Vlaamse Heuvelland en de Franse heuvels!

Fietsers hebben vanaf 27 juli elke week de keuze uit nieuwe, verrassende fietsroutes binnen West-Vlaanderen. Elke week ontdek je nieuwe fietsroutes in een andere West-Vlaamse regio. Als fietser kun je van thuis uit inpikken onderweg en deelnemen aan ‘West-Vlaanderens Mooiste’.

In de week van 3 augustus tot en met 9 augustus fiets je dwars doorheen het zuidelijke deel van onze provincie en maak je kennis met de gekende wegen van de wielerklassieker Gent-Wevelgem. Het fietstraject is een aaneenschakeling van glooiende landschappen, pittige klimmetjes, verrassende vergezichten en mooie panorama’s. Onderweg kun je zich sportief uitleven op heel wat hellingen: Monteberg, Kemmelberg, Rode Berg, ‘Schomminkel’, Catsberg (FR) en vele andere kuitenbuiters.

De 75km fietst tot aan het West-Vlaamse Heuvelland en de 100, 125 & 150km fietsen dwars doorheen het Heuvelland. De 125km fietst over de ‘Mont Kokereel’ en 'Mont Boeschepe' en de 150km bedwingt langs meerdere kanten ‘Mont des Cats’, gelegen net over de Franse de grens.

Fietsen door het Heuvelland staat synoniem voor een uitdagend parcours in een schitterend decor. Een absolute aanrader voor fietsers die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging!

Alle fietsroutes, zowel de recreatieve- als sportieve routes, worden digitaal aangeboden om te gebruiken op jouw gps-toestel of smartphone. De recreatieve routes kan men eveneens op papier verkrijgen bij KOERS, museum van de wielersport of bij één van onze partners. De fietsroutes worden in het weekend voorafgaand aan de fietsweek bekend gemaakt via onze online kanalen ( website, Facebook, ...) en bij onze partners waar je de papieren versie van de recreatieve route kan bekomen.

Dit concept streeft naar een vrijheid van fietsen, het ontdekken van toeristische parels binnen West- Vlaanderen en het creëren van een sportief vakantiegevoel bij de fietsers. Recreanten kiezen dus zelf wanneer en welke afstand ze fietsen. Deelnemen aan het fietsevent is gratis.

Alle info over dit alternatieve concept vind je op www.westvlaanderensmooiste.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
KOERS. Museum van de Wielersport
Polenplein 15, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Dienst Publiekswerking stad Roeselare
Contact
vrijetijd@roeselare.be
Telefoonnummer: 05 26 24 00
Trefwoorden
Cycling Vlaanderen Wielertoeristen, VWB, sportieve fietser, Gent, wielertoeristen, DOE MEE EN ONTDEK DE MOOISTE HOEKJE VAN HEUVELLAND, kuitenbijters
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?